Иницијативе

Почетак » Иницијативе » Вести » Иницијативе
Нема сумње, млади Ваљевци, ученици средњих школа, чланови ђачких парламената, имају добре идеје како би требало организовати рад Градског ђачког парламента. То су потврдили и данас у разговору о тој теми, симболично у сали Скупштине, уочи Празника града Ваљева 20.-тог марта. Циљ је да се осивањем Градског ђачког парламента обједини деловање парламената из свих средњих школа у Ваљеву и да се на тај начин координира имплементација Локалног акционог плана за младе који је у изради.
 
Млади парламентарци овом приликом изнели су проблеме са којима се сусрећу у својим школама, пре свега у комуникацији на релацији професори-ученици, али и предлоге за превазилажење ових несугласица. Истакли су важност благовременог информисања и изразили заинтересованост за парламентаризам у најширем смислу.
 
Младе Ваљевце овом приликом поздравио је Александар Ранковић, члан Градског већа града Ваљева, који је подржао ову, како је нагласио храбру идеју да се оснује Градски ђачки парламент. „Ви сте будућност парламентарног живота не само града Ваљева, већ и наше државе. Имате пример како парламент не би требало да изгледа не само у нашем граду већ и у Републици и на основу тога лако ћете доћи до сазнања како би ви требало да радите. Млади људи као што сте ви, не оскудевају у идејама, у енергији, а ми ћемо имати слуха за све иницијативе које ви промовишете. Лично сматрам да сте управо ви који можете много да учините за свој град, а сигуран сам да ће Град препознати оно што ви чините и да ће вам помоћи да добре идеје преточите у стварност. Такође, очекујем да нам помогнете у промоцији оних вредности које су важне младим људима“,рекао је Ранковић.
 
Он је пожелео младим парламентарцима да имају успеха у раду, да буду захтевни у достизању зацртаних циљева и да се боре за своје идеје.
 
Након кратке презентације о Визији града Ваљева, учесници данашње дискусије отворили су расправу  о важности и концепту овог документа који пројектује будућност, али и месту младих нараштаја у годинама које су пред нама.
 
 
 

Leave a Comment