Интензивно се ради да 1761 улица што пре добијe име

Почетак » Интензивно се ради да 1761 улица што пре добијe име » Актуелно » Интензивно се ради да 1761 улица што пре добијe име
komisija1komisija2komisija3

Чланови Комисије за одређивање назива делова насељених места, улица и тргова на територији града Ваљева на данашњој седници су једногласно прихватили бројне квалитетне предлоге за улице у Попучкама, попут Солунских ратника, Јовише Чубровића, свештеника Милоша Терзића, Предузетничке, Јасенове, Багремове, Зеленог гаја, Воденичке итд. У насељеном месту Попучке по Елаборату има укупно 80 улица, а на Дивчибарама 44 улице, чије су предлоге за имена прихватили чланови Комисије.

Ова Комисија у садашњем саставу, којом председава проф. др Мирољуб Ивановић, до сада је предложила називе за 209 улица у Ваљеву, Попучкама и Дивчибарама. Брз и квалитетан рад у досадашњем периоду, улива наду да ће све неименоване улице у току ове године добити своја имена, што је и циљ Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Владе Републике Србије да у Србији нема неименованих улица.

Пут да 1605 улица и 156 заселака добије називе креће од ове Комисије, која потом предлоге шаље на претходну сагласност у Министарство за државну управу и локалну самоуправу. Када Министарство да сагласност, списак улица ће се наћи пред одборницима Скупштине града Ваљева. Уколико и одборници усвоје ове предлоге, након објављивања у Службеном гласнику, неименоване улице и засеоци на територији нашег града ће добити своја имена.

На целом подручју града Ваљева има 78 насељених места, а по достављеним Eлаборатима за свако место, називе чека укупно 1761 улица и заселак. Приликом предлагања улица су консултоване месне заједнице, институције и грађани, па су чланови Комисије након озбиљног рада и провере предлога, усвојили предлоге назива улица.

За насељено место Ваљево су предложене укупно 92 неименоване улице за које треба предложити називе. Комисија је до сада дала предлоге за 85 улица, за које надлежно министарство треба да донесе акт о претходној сагласности. У претходном периоду је Комисија већ предложила називе за 5 улица, две су избрисане по методологији Министарства, тако да усвајањем ових предлога, све градске улице ће добити своја имена.