Interex отворио супермаркет у Ваљеву

Почетак » Interex отворио супермаркет у Ваљеву » Вести » Interex отворио супермаркет у Ваљеву
Компанија „Interex“, део француског трговинског ланца „Intermarche“, који је међу 15 највећих трговинских компанија у свету, отворио је протекле седмице супермаркет у Ваљеву. Објекат је површине 2600 метара квадратних, од чега продајни део чини око 1400 метара квадратних. Купцима је на располагању преко 12000 артикала, а захваљујући  овој новој инвестицији у Ваљеву, посао је добило 40 радника.
 
„Након инвеститора из Италије, Аустрије, Словеније, Словачке, Чешке, дошли су нам и инвеститори из Француске. Пре две године смо издали у закуп на 99 година парцелу површине око два хектара где је изграђен супермаркет Interex. Радили смо предано и сада имамо објекат површине око 2600 квадрата од чега је 1400 квадрата продајног простора. Градске службе су дале свој допринос да се овај објекат отвори и пре рока. Отварањем овог супермаркета се пре свега проширује трговинска понуда у нашем граду и ја верујем да ће они са својим ценама и квалитетом производа и услуга бити нашим грађанима значајан партнер“, рекао је градоначелник Станко Терзић на данашњој конференцији за новинаре и додао да је ова инвестиција само прва фаза у оквиру пројекта који је заједнички планиран. „Ми очекујемо да ће Interex у Ваљеву реализовати и другу фазу пројекта-отварање продајног простора заједно са нашим реномираним дрвно-прерађивачким кућама и за наш Град ће то бити веома значајно“, оценио је градоначелник.
 
На данашњој конференцији у Ваљеву Domingos Martins Henriques, директор „Interex-а“ за Балкан рекао је да је веровао у реализацију овог пројекта. „Желели смо да отворимо овај објекат у Ваљеву и повећамо број објеката у Србији. Ми смо приви међу 15 дистрибутера у свету, а у Француској смо трећи по важности. Најгушћа смо мрежа што се тиче дистрибуције. Оформљени смо 1969.године и имамо европски значај. Радимо у Португалу, Белгији, Пољској, а и на Балкану. Пре осам година отворили смо први објекат у Србији и он је био у Чачку. Ово је наш осми објекат по реду овде, а сада имамо 370 радника и што је најбитније 80% робе је од добављача из Србије“, рекао је овом приликом Domingos Martins Henriques, директор „Interex-а“ за Балкан.
 
Louis Charles Arrive, саветник за привреду у Амбасади Француске изразио је наду да ће долазак ове француске компаније у Ваљеву бити од посебног значаја јер они нуде већу понуду производа по повољним ценама. „Овде се ради о инвестицији од 3,5 милиона евра и 40 радник места директних, али ми се надамо и још 20 индиректних радних места и мислим да ће потпомоћи развој и локалних добављача поготово воћа и поврћа и наравно прераде меса. У Србији тренутно делује око 150 француских филијала и ми смо осми по пласману у Србији и робна размена се одвија са константом од 8% годишње за последње три године. Кооперација која је овде остварена је на завидном месту и надамо се да ће то утицати и на друга наша предузећа да инвестирају у Ваљево“, рекао је овом приликом саветник у Амбасади Француске Louis Charles Arrive.
 
Након конференције за новинаре представници Амбасаде Француске у Београду, директор „Interex-а“ за Балкан са сарадницима и градоначелником Терзићем обишли су новотворени супермаркет „Interex-а“ у Ваљеву.  

Leave a Comment