Интернет парк у Ваљеву

Почетак » Интернет парк у Ваљеву » Вести » Интернет парк у Ваљеву
Компанија „Теленор“ данас је отворила интернет парк на Тргу Десанке Максимовић, где ће до краја септембра посетиоци моћи да користе бесплатан интернет. Посетиоци парка ће путем уређаја Теленор Connect моћи да са својим лап топовима, као и одређеним моделима мобилних телефона приступе интернету бесплатно 24 сата дневно.
 
 

Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић данас је свечано отворио овај интернет парк, који 
је седми у Србији. „Поздравио бих ову акцију, нарочито што је отпочела у време трајања највеће градске манифестације „Тешњарских вечери“, што ће допирнети да током дана овде борави још већи број људи. Овај парк је  улепшан и са три клупе, које ће овде остати трајно. А у сарадњи са „Теленором“ верујем да ћемо и проширити ову сарадњу и на друга места у граду“, рекао је помоћник градоначелника. Ана Вукотић, регионални менаџер у „Теленору“ рекла је да ће интернет парк омогучити Ваљевцима да изађу из својих домова и канцеларија и да могу напољу прочитати своје мејлове, или посетити неке интернет странице.
 
„Оваквим парковима желимо да допринесемо и реализацију неких других циљева, који су можда и битнији. А то је, приступност интернета и подизање информатичке писмености становништва, што је јако битно у сваком друштву. Овај концепт је добро познат у свету и имају га градови попут Њујорка, Лондона и Париза, а од прошле године постоји и у Србији. У Србији су га добили Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Суботица, Краљево. Захваљујем вам се што сте нам омогућили да нашу идеју спороведемо у дело и увашем граду“, рекла је Ана Вукотић и нагласила да је Ваљево изабрано на иницијативу сарадника „Теленора „ у Ваљеву и уз сарадњу са Градском управом Ваљева.
 
На улазу у интернет парк постављене су инфо табле, три клупе, као и Connect апарат на дрвеном постаменту, који емитује бежични интернет. Након отварања интернет парка, касније у току дана могућности бежичног интeрнета испробао је и градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
 

Leave a Comment