Искуства словачког Приевидза применити у Ваљеву

Почетак » Искуства словачког Приевидза применити у Ваљеву » Вести » Искуства словачког Приевидза применити у Ваљеву
Делегација Ваљева у саставу градоначелник Зоран Јаковљевић, председник Скупштине града Горан Лучић и начелница Градске управе за друштвене делатности Јелица Стојановић присуствовали су прослави дана словачког града Приевидза од 15. до 17. маја. Том приликом је потписан споразум свих градова партнера Приевидза са пољским градом Јастребије Здрој. Поред Ваљева, партнери овог словачког града су и немачки Ибенбирен, чешки Шумперк и италијански Лусерна Сан Ђовани.
 
У Приевидзу су гости обишли два индустријска парка, рудник, приватно комунално предузеће које се бави одлагањем и рециклажом отпада. „Организација која се бави пројектовањем и извођењем саобраћајница и решавањем саобраћајних проблема нам је понудила да у Ваљево дођу њихови представници и да нам помогну у решавању саобраћајних проблема у граду. У Приевидзу на преко 70 одсто раскрсница су избачени семафори и решен је саобраћај кружним током, тако да нема задржавања и гужви на раскрсницама. Власник те фирме је обећао да ће у Ваљеву пројектовати кружни ток за бар три раскрснице на којима је то могуће. Видели смо базен затворено-отвореног типа, где се кровна конструкција врло лако помера и обећали су нам пројхекат тог базена, па ћемо видети шта можемо ми у Ваљеву од тога искористити. Надам се да ћемо већ за Тешњарске вечери угостити госте из Приевидза и из других партнерских градова“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић, након посете Словачкој.
 
Наш град је пре три године потписао Споразум о сарадњи и партнерству измедју два града у областима привреде, комуналних послова, образовања, културе и спорта.
 

Leave a Comment