Испуњено још једно обећање -асфалтиран пут у Бранковини

Почетак » Испуњено још једно обећање -асфалтиран пут у Бранковини » Актуелно » Испуњено још једно обећање -асфалтиран пут у Бранковини
viber imageB1viber imageB2viber imageB3viber imageB4viber imageB5viber imageB6viber imageB7viber imageB8viber imageB9viber imageB10viber imageB11viber imageB12viber imageB13viber imageB14

У селу Бранковина је асфалтирано 1700 метара пута, али то није крај радова, рекао је данас градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, обилазећи деоницу новог пута. Градоначелник је са замеником председника Скупштине града Михаилом Милутиновићем, одборницима Скупштине града и мештанима овог села обишао нови пут и разговарао о осталим проблемима који муче становнике Бранковине.

Он је обећао да ће бити урађени и пропусни канали, како би асфалт био дуготрајнији, али и да ће се радити и на решавању осталих инфраструктурних проблема, јер је Бранковина значајно село у коме живи доста младих људи који се баве пољопривредом, али и знаменито културно-историјски место са великим туристичким потенцијалом.

„Овде има доста младог света, који је остао на селу и наш интерес је да у тим срединама највише инфраструктуре и радимо. Нема ту никакве дискриминације грађана и служимо се здравом логиком, јер ако не радимо тамо где су млади, како да их задржимо на селу?! Битно је да Бранковина опет постане актуелна. Радићемо пут поред школе, а оно што можемо одмах да урадимо је да ставимо пет, шест сијалица да осветлимо пут. Пуно посетилаца који долазе из Војводине и са севера Србије прво сврате и желе да виде ово историјско место, кућу Ненадовића, место где је сахрањена песникиња Десанка Максимовић, место одакле је кренула прва буна, јер су Ненадовићи ти који су организовали и дигли устанак. Видећемо шта још можемо да урадимо и на Бранковачком вису, како би пут био у што бољем стању“, рекао је градоначелник Ваљева.

Др Слободан Гвозденовић је нагласио да је за Бранковину  најважније у овом тренутку да се уради прилаз комплексу.

„Битне су и друге ствари, попут водоснабдевања и морамо трајно решити тај проблем. Постоје озбиљне намере општине Коцељева да се и евентуално они прикључе на хидросистем Стубо-Ровни, јер је то одлагано не годинама, већ деценијама. Мислим да ћемо идуће године почети са решавањем проблема водоснабдевања Бранковине“, саопштио је градоначелник данас у разговору са мештанима Бранковине.

Он је рекао да је планирано 137 милиона динара, преко ЈП „Колубара“ да се реши проблем водоснабдевања и то углавном села која гравитирају око бране Стубо-Ровни.

„Радови треба да почну ускоро и обећавам да макар пола од те суме идуће године можемо да обезбедимо за решавање проблема водоснабдевања Бранковине. Они су били годинама ускраћени, али сада ћемо макар пола од ове суме одвојити за Бранковину. Да ли ће то бити преко хидросистема Стубо-Ровни или на неки други начин, видећемо“, закључио је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, током обиласка асфлатираног пута у Бранковини и Бранковачког виса.