Историјски успех Ватерполо клуба „Валис 93“

Почетак » Историјски успех Ватерполо клуба „Валис 93“ » Вести » Историјски успех Ватерполо клуба „Валис 93“
Ватерполо клуб „Валис 93“ освојио је прво место у Првој Б ватерполо лиги Србије чиме је постигао изузетан успех у историји ватерполо спорта у Ваљеву. Предстоје још две утакмице са екипом која је последња на табели у Првој А лиги, Ватерполо клубом „Жак“ из Кикинде, а након тога ће бити познато да ли је ВК „Валис 93“ обезбедио пласман у Прву А лигу Србије.
„Балон у Петници је оправдао инвестицију којој је био и намењен. Наша идеја је била да створимо квалитетније услове за тренинге, самим тим што смо изградили овај балон, где би укључили што већи број школске деце у спорт. На овај начин смо желели да стимулишемо развој спорта у граду. Нисмо очекивали да већ после непуне две године овакав резултат имамо у нашем граду. Град Ваљево даје безрезервну подршку развоју водених спортова у нашем граду, кроз инвестиције, али и кроз годишње програме. Ваши резултати нас обавезују кроз неки наредни период да ваше успехе морамо вредновати још више како би могли да вас пратимо у ранговима такмичења у којима ћете наступати. Пожелео би да ваш клуб окосницу има у играчима који су из Ваљева, што већ и сада радите, а ми као град ћемо наставити да вас подржавамо убудуће“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Александар Вујић Суботић, начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове.
О значају постигнутог успеха, али и о плановима и приоритетима који Ватерполо клуб „Валис 93“ има, о ентузијазму управе, тренера, родитеља и играча, говорио је др Зоран Јокић, председник ВК „Валис 93“. Он је овом приликом истакао да је постигнут успех резултат напорног рада како тренера тако и играча. На конференцији су говорили и Срђан Марковић, тренер ВК „Валис 93“, Александар Мијаиловић, директор УФК „Валис“, Радомир Симић, секретар Спортског савеза Ваљево, чланови Управе клуба, Михаило Јевтић, председник Савета родитеља и Лука Глигоријевић, члан сениорске екипе.

Leave a Comment