Италијански „ЗУЕГ“ о могућностима улагања у Ваљево

Почетак » Италијански „ЗУЕГ“ о могућностима улагања у Ваљево » Вести » Италијански „ЗУЕГ“ о могућностима улагања у Ваљево
Представници италијанске фирме „ЗУЕГ“ бораве у Ваљеву, у оквиру пословне посете граду на Колубари и испитивања могућности инвестирања. Трећег дана своје посете Ваљеву, посетили су и Сајам привреде СПРЕГ.
 
Италијанска породична фирма „ЗУЕГ“ бави се прерадом пољопривредних производа и једна је од најсупешнијих не само у Италији, већ и у Европи. У протекла три дана у Ваљеву су обишли неке наше пољопривредне произвођаче и имали прилике да виде начин производње, као и природно окружење, веома важно за квалитет пољопривредних производа.
 
Александар Јовановић члан Градског већа задужен за рурални развој каже да се ради о фирми која има своје седиште на северу Италије, која послује од  1890. године и која је до сада изградила шест фабрика у Европи.  Данашњи власници су четврта генерација људи који воде ову компанију.
 
“Они су овде захваљујући нашој иницијативи, јер када смо водили наше пољопривреднике у Италију ми смо посетили и њихову компанију и позвали их да дођу у Ваљево. Значајан допринос је дала и привредна делегација председника Србије Бориса Тадића, која је након наше посете Италији, такође допринела да прдставници ове фирме схвате да смо озбиљни партнери за сарадњу. Они су успели да направе дугорочну сарадњу са пољопривредним произвођачима на југу Италије где имају прву прераду воћа. Ми смо овде посетили велике произвођаче малине и купине у Зарубама, Миличиници и Поћути. Данас ћемо посетити још неке, а они су посебно били заинтересовани за производњу јагодичастог воћа, купину, малину, али и шљиву. Након свих ових разговора биће у прилици да разговарају и са представницима СИЕПЕ, који ће им предочити субвенције државе које могу добити уколико се одлуче да инвестирају у нашу земљу“, рекао је Јовановић.
 
Норма Мерлин, менаџерка набавке за свих шест компанија рекла је да су им први утисци фантастични, а да им се посебно свиђа што земљиште није контаминирано што је њима јако важно, јер они управо желе да се баве производњом здравог воћа.
 
„Ово су били наши први разговори и посета, приликом које истражујемо шта се све у Ваљеву може производити, али смо у сваком случају расположени за сарадњу која ће донети додатну вредност и нама и вашим производђачима. Прерано је за сада било шта рећи о конкретном ангажману, али смо јако задовољни оним што смо видели и захваљујемо се на гостопримству“, рекла је Норма Мерлин.
 
Компанија „ЗУЕГ“ према Јовановићевим речима има одличан пословни однос са произвођачима и сви су задовољни у овом ланцу. Ова фирма најпре анализира тржиште, разговара са произвођачима, да би касније почели са прерадом, како би направили успешан снабдевачки ланац.
 
Територија Ваљева за њих је веома интересантна, јер осим пет фабрика у Западној Европи и једне у Русији, на подручју Централне Европе немају фабрику, а нараочито произвођаче јагодастог воћа, за шта су највише заинтересовани.

Leave a Comment