Из града је изнето 3000 кубика снега

Почетак » Из града је изнето 3000 кубика снега » Вести » Из града је изнето 3000 кубика снега
Са градских улица је у протекла два дана изнето преко 3000 кубика снега и акције чишћења улица, тротоара и паркинга се настављају и данас, речено је овог преподнева на Штабу за ванредне ситуације града Ваљева.
 
Настављено је чишћење леденица са кровова јавних зграда, уз асистенцију ватрогасаца, саобраћајне полиције, Комуналне полиције и инспекције и спелеолога. Највише проблема задају леденице на зградама Пореске управе, Дома здравља и Центра за културу. Овог преподнева дежурне екипе су наставиле са уклањањем опасних наслага снега, због којих су почели и кровови да прокишњавају.
 
Чланови Штаба за ванредне ситуације још једном апелују на грађане да, чим примете машине које чисте и односе снег у својој улици или насељу, помере паркиране аутомобиле. Данас ће почети чишћење унутар Насеља Ослободиоци Ваљева, Збратимљени градови, 27. новембар. На саобраћајницама унутар тих насеља машине нису могле да уђу због уских улица, које су додатно закрчене аутомобилима. Штаб је позвао грађане да своја возила помере на очишћене паркинге код Југопетрола, новог Храма, поред Дома здравља, као и на болничке паркинге, док машине не очисте њихове паркинге и улице испред зграда.
Током дана биће организовано и рашчишћавање пута до сеоског водовода Прскавац, где се покаврила пумпа, па мештани околних села немају воде.
 
Све остале службе града Ваљева раде без проблема. Главни путеви су рашчишћени, а приоритет су сада путни правци где има више насеља, као и старих и болесних становника.
 
Водећи рачуна о најугроженијим грађанима Ваљева, град Ваљево и Црвени крст су током јучерашњег дана обезбедили и поделили 1200 конзерви суве хране и 600 хлебова, који ће корисницима Народне кухиње заменити топле оброке до понедељка.
 
Седница Штаба за ванредне ситуације ће бити одржана и сутра у 10.00 часова.
 

Leave a Comment