Из Министарства инфраструктуре 150 милиона динара за Ваљево

Почетак » Из Министарства инфраструктуре 150 милиона динара за Ваљево » Вести » Из Министарства инфраструктуре 150 милиона динара за Ваљево
Реализација 12 пројеката у Ваљеву, који се односе на санацију клизишта, изградњу саобраћајница и локалне инфраструктуре, вредности 150 милиона динара, договорена је на састанку министра за инфраструктуру Милутина Мркоњића и челника Ваљева.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић каже да је договорено да се са 45 милиона динара финансирају радови на реконструкцији Градског трга, трга код „Лименке“, комплетна реконструкција Пантићеве улице, као и радови на прошле године обећаној, Браничевској улици. Остатак новца биће уложен у асфалтирање локалних путева. „Наш приоритет је сређивање регионалног пута Седлари-Лелић, који је оштећен због великог клизишта“, рекао је градоначелник Ваљева.
 
Министар Мркоњић је најавио и да ће ускоро бити завршен пројекат за пругу Ваљево –  Лозница, уз активирање тзв „руског кредита“, када почиње и израда пројекта за пут са три траке који ће потпуно приближити Ваљево траси коридора 11.
 
На састанку код министра Мркоњића, поред градоначелника, били су заменик градоначелника Станко Терзић, директор Дирекције за изградњу Ваљева Милан Матић, директор Железница Србије Милован Марковић и Миломир Минић.

Leave a Comment