Изграђен мост у Горњој Буковици

Почетак » Изграђен мост у Горњој Буковици » Актуелно » Изграђен мост у Горњој Буковици

Након примедби мештана о проблемима преласка реке, пре свега деце до школе у Горњој Буковици, град Ваљево је овај проблем решио. Изграђен је мост и насут прилаз до моста, тако да преко двадесеторо деце из Горње Буковице до школе више не морају да прелазе старим, расклиманим мостом, без ограде. Радове, чија је вредност 1.650.000 динара је обишао и са мештанима разговарао градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић. „Оно што је најбитније је да деца могу безбедно да пређу и да дођу до школе. Грађевинска сезона је почела, ми не спавамо, већ радимо пуном паром. Покушавамо да све оно што смо усвојили у буџету, планирали програмом и реализујемо и да на тај начин учинимо прихватљим живот грађанима на сеоском подручју. Наш циљ је да млади људи остану на селу, да се поспеши пољопривредна производња и да урадимо све оно што смо обећали. Биће још асфалтирања у Буковици и неке ствари се већ померају на боље, што је видљиво“, изразио је градоначелник задовољство урађеним у Горњој Буковици.

Руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Зоран Трифуновић је рекао да у овом делу села, поред старог и небезбедног моста, постоји и запуштен сеоски дом, речица која је обрасла растињем. Уследиће и радови на уређењу корита потока, које протиче кроз село. У двориште школе, која је издвојено одељење ОШ „Милован Глишић“ из Ваљевске Каменице, биће постављен мобилијар, попут љуљашки и клупа, најавио је Зоран Трифуновић.

„Ми смо у односу на прошлу годину, када смо издвојили 10 милиона динара за редовно одржавања асфалтираних путева, сада издвојили 20 милиона динара. Сви асфалтирани путеви на територији града Ваљева су у лошем стању и мора се улагати у путеве. Захваљујући градоначелнику др Слободану Гвозденовићу и помоћи Владе Србије, прошле године смо асфалтирали 50 километара пута. Мештани кажу да у овом селу метар асфалта није урађен последњих 40 година. Морамо урадити још пуно километара путева, да би људи осетили бољитак“, рекао је Зоран Трифуновић.

Он је истакао да је прошле године, након увођења ванредне ситуације у ово село, због поплава, санирано 20 километара макадамских путева и то је урађено веома квалитетно.

Зоран Милинковић, председник МЗ Горња Буковица је изразио задовољство и захвалност градоначелнику и руководиоцу Одељења за инфраструктуру што су одвојили новац у ово велико село у коме се, како каже од 1945. године није скоро ништа радило.

„Из овог села двадесеторо деце иде у ову школу, а још двадесеторо деце у школу у Каменици. Ово је велико се у коме има доста деце. Има доста да се ради у селу и биће још доста да се ради, попут овог сеоског дома, који је право ругло“, закључио је председник МЗ Горња Буковица.

Он је истакао да на територији села има 100 километара путева, нема водовода, па много мештана нема воду, тако да има још доста проблема, које становници Горње Буковице очекују да им локална самоуправа реши.