Изграђен нови кружни ток у Граду

Почетак » Изграђен нови кружни ток у Граду » Актуелно » Изграђен нови кружни ток у Граду
kruznikruzni2kruzni3novinari

Завршена је изградња кружног тока на раскрсници Хајдук Вељкове и Улице Мирка Обрадовића. Овим функционалним решењем, поред тога што је унапређена безбедност саобраћаја на фреквентној раскрсници која се налази непосредно уз аутобуску станицу, што је био апсолутни приоритет, Ваљево је добило и лепу амбијенталну целину која ће ускоро бити декорисана цвећем и украсним биљем.

Обилазећи завршене радове, в.д. директора ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Зоран Трифуновић и помоћници градоначелника Мирослав Пимић и Саша Симић, оценили су да је ова раскрсница „жила куцавица“ у Граду и да је било неопходно урадити кружни ток на овој локацији.

„Кружни ток је важан пре свега због безбедности, али и растерећења саобраћаја у Граду и то је за сваку похвалу како за Дирекцију, тако и за Град“, рекао је у изјави новинарима помоћник Симић.

Грађевинско предузеће „Инграп-омни“, завршило је радове на изградњи кружног тока 10 дана пре предвиђеног рока. Вредност инвестиције је око 6,8 милиона динара. „Поред тога што је Водовод завршио подземне инсталације, урађен је кружни ток који је растеретио у великој мери саобраћај у овом делу Града. Урађена је нова јавна расвета, хоризонтална и вертикална сигнализација и од сутра почиње озелењавање острва. Иначе, кружни ток је већи од оног код моста на реци Градац, пречник острва је 15 метара. Својим димензијама, овај кружни ток испуњава услове кретања камиона и аутобуса“, рекао је Трифуновић и додао да би овом приликом похвалио људе који су спровели у дело идеју да споје Улицу Мирка Обрадовића са Синђелићевом, јер је то веома значајно због фреквенције саобраћаја у Граду.

ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ користећи повољне временске услове у другој половини октобра, приводи крају низ инфраструктурних радова. Отворено је неколико градилишта, у току је асфалтирање пет улица, а Трифуновић истиче да Дирекција, не само што је наставила започете радове, већ је и појачала темпо и убрзала динамику у последња три месеца. Он је најавио да ће приликом предлагања програма Дирекције за следећу годину, пре свега испоштовати захтеве месних заједница. У плану ће бити и изградња још најмање три-четири кружна тока, али и бројни други значајни инфраструктурни пројекти.