Изградња хале на пролеће

Почетак » Изградња хале на пролеће » Вести » Изградња хале на пролеће

Уговор о изградњи спортске хале биће потписан до краја године, а изградња спортске дворане у Ваљеву, чији су темељи постављени пре десет година, биће настављена на пролеће идуће године, рекао је државни секретар Министарства за спорт и омладину Славиша Златановић, после разговарао са руководством Ваљева. Нова спортска хала са 3.500 места биће завршена до 2011. године и у њену изградњу Министарство спорта и омладине, Министарство инфраструктуре, Национални инвестициони план и Скупштина града Ваљева инвестираће више од четири милиона евра. 

Темељи хале су постављени пре 10 година на простору при уласку у Ваљево из правца Београда, поред Средње пољопривредне школе. Првобитно је било планирано да се под кровом дворане нађе и пливачки базен и остали спортски садржаји, али се од тога одустало како због недостатка средстава тако и због чињенице да је у међувремену на простору који је за то био планиран изградњена фабрика расхладних уређаја "Горење".
Државни секретар Славиша Златановић је рекао и да ће на пролеће средствима из овог министарства бити финансирана изградња трим стазе, мини пич терен, али и изграђено неколико мањих спортских терена. Подсетио је да је прошле године Министарство спорта и омладине у Ваљеву финансирало изградњу седам малих терена, као и адаптацију фискултурне сале у Пољопривредној школи.

У разговору с новинарима, заменик градоначелника Ваљева Станко Терзић је истакао да ће се град заложити да се пронађу средства и за изградњу покривеног базена у Спортско-рекреативном центру у Петници код Ваљева. Заменик градоначелника је нагласио и да ће град учинити све да се испуне обавезе око изграње Хале спортова.Средствима из НИП-а, након ребаланса републичког буџета, а у организацији Завода за заштиту споменика кулутре у Ваљеву, почели су радови на реконструкцији крова на Кули Ненадовића и изградњи помоћног објекта у непосредном окружењу Куле.  Реконструкцијом крова биће враћен аутентични облик крова. Помоћни објекат ће бити у функцији саме Куле и у њему су предвиђене службене просторије, као и мањи угоститељски објекат, који је неопходан оваквој врсти споменика.

Из НИП-а је издвојено 10 милиона динара, а радови ће бити настављени и у 2009. години, мада се завршетак реконструкције крова очекује до 9. децембра. У оквиру радова планирана је и изградња бедема и палисадне ограде, чиме се реконструише шанац. 

Leave a Comment