Изградња и реконструкција водоводне мреже у ваљевском крају

Почетак » Изградња и реконструкција водоводне мреже у ваљевском крају » Вести » Изградња и реконструкција водоводне мреже у ваљевском крају

Донација за изградњу водоводне мреже и објеката од Бранковине до Балачке, као и реконструкција водоводног система Кукаљ, била је тема конференције за новинаре која је одржана у сали Градског већа.

 

Реч је о великој донацији LDS Charities, непрофитабилног друштва, које је повезано са верском заједницом „Црква Исуса Христа, Светаца Последњег Дана“ регистрованој у Србији, а коју заступа Stephen LaBoon. Укупна вредност ове донације је 13.678.581,00 динара, с тим што ће бити реализована два пројекта – Пројекат Балачка у износу око 4.400.000,00 и Пројекат Кукаљ око 9.200.000,00 динара.

 

Заменик градоначелника Станко Терзић,овим поводом је истакао:

 

„Данас ће потписати уговоре ЈКП „Водовод-Ваљево“ и донатори. Они ће донирати два значајна пројекта која ће снабдевати водом социјално угрожено подручје Балачка и насеље Кукаљ, кроз четири фазе.“

 

Поред заменика градоначелника, присутнима су се обратили донатори Stephen i Sherry La Boon, као и директор ЈКП „Водовод-Ваљево“.

 

Директор ЈКП „Водовод-Ваљево“ Селимир Манојловић је рекао да је потписан уговор са државом Србијом и да ће се реализовати у наредне две године. Он је такође рекао да ће воду из градског водовода добити мештани ромског насеља Балачка која су до сада користила бунаре сумњивог квалитета.

 

Stephen i Sherry LaBoon, хуманитарни мисионари, су већ две године у Србији. Финансирање ових пројеката је донација чланова цркве која има око 14 милиона чланова, а долазе из 154 земље света. Они су истакли:

 

„Срећни смо што смо овде, што можемо да Вам помогнемо и драго нам је што ћемо моћи да развијамо нова пријатељства.“

Leave a Comment