Изградња кључног објекта за водоснабдевање

Почетак » Изградња кључног објекта за водоснабдевање » Вести » Изградња кључног објекта за водоснабдевање
На раскрсници Карађорђеве и Душанове улице данас је почела реконструкција постојећег водоводног шахта, због чега ће ова раскрсница у наредних 15 дана бити затворена за саобраћај.
Ово је наставак радова на изградњи Регионалног система за водоснабдевање Колубара, којим ће се на главни цевовод у форланду реке Колубаре прикључити цевовод из Фабрике воде на Пећини.
 
Вредност радова, које финансира Европска унија, је 10 милиона динара, а радове изводи фирма „Јединство“ из Ужица.
 
До 5. октобра је планирано да се изгради потпуно нова шахта и изврши монтажа опреме. Планирано је да се промене главни затварачи, пречника 500 и 600 мм, битни за дистрибуцију воде у Ваљеву. Ово је кључни објекат за снабдевање града водом, јер ће у случају оштећења на водоводној мрежи у било ком правцу, нова опрема омогућити да се искључује водоснабдевање само на краку где је квар, док би остатак града имао воде.
 
По завршетку радова доћи ће до једнодневне обуставе снабдевања водом у Ваљеву, а о термину ће јавност бити благовремено обавештена.
 
Након изградње шахте, наредних месец дана ће саобраћај у Карађорђевој и Пантићевој улици бити једносмеран. Толико времена је потребно да очврсне бетонска плоча на новој шахти и да се заврши асфалтирање ове раскрснице.
 
Регионални систем водоснабдевања Колубара највећа је инвестиција у западној Србији чијом ће изградњом више од 200.000 становника града Ваљева и општина Лазаревац, Уб, Мионица и Лајковац, имати редовно и хигијенски исправно водоснабдевање.
 
Вредност пројекта је 14,8 милиона евра и финансира се у оквиру МИСП програма (Програма подршке развоју инфраструктуре локалне самоуправе) који финансирају Европска унија и Република Србија.
 

Leave a Comment