Изградња моста и најава нових инвестиција

Почетак » Изградња моста и најава нових инвестиција » Вести » Изградња моста и најава нових инвестиција
Ваљево ће добити нови мост на реци Колубари у Улици Норвешких интернираца који ће спојити две обале ове реке и убрзати проток саобраћаја у овом делу града. Изградња овог објекта почела је пре месец дана, а планирано је да радови буду завршени за 15 дана. Извођач радова је ГП „Инграп-омни“, а вредност овог пројекта је 56 милиона динара. ЈП „Путеви Србије“ определило је ова средства  из кредита Европске инвестиционе банке.
 
Мост је дугачак 70 метара, коловоз је широк 6 метара, а две пешачке стазе су ширине по 1,5 метара, што је оптимална вредност за друмски и пешачки саобраћај. Преостаје још да се уради  регулација корита реке Колубаре у овом делу и саобраћајница која ће повезати овај мост са другом  обалом реке.
 
Ово градилиште обишао је директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак са сарадницима, Рајко Перић, државни секретар у Министарству за инфраструктуру и енергетику, Милорад Илић, помоћник министра за инфраструктуру и Бранко Ружић, шеф посланичке групе СПС-а у Скупштини Србије заједно са руководством града.
 
Овом приликом градоначелник Зоран Јаковљевић оценио је да „Ваљево добро сарађује са републичким институцијама, ресорним министарством и ЈП „Путеви Србије“, о чему најбоље сведочи низ инвестиционих улагања у инфраструктуру, како оних које већ реализујемо, тако и оних које ћемо у наредном периоду остварити. Укупна вредност средстава која ће Министарство за инфраструктуру и енергетику  обезебдити Ваљеву за неколико инвестиција је око 80 милиона динара. Једна од важних инестиција је и санација клизишта на регионалном путу  у Лелићу, које смо данас обишли“, оценио је градоначелник Зоран Јаковљевић на данашњој конференцији за новинаре приликом обиласка градилишта. „Оно што је у овом тренутку један од најважнијих пројеката је пројектовање четири траке до „петље“ аутопута у Непричави. Тренутно се утврђује тачна траса, након чега ће се приступити пројектовању и када то урадимо, имаћемо само 19 километара из Ваљева до „петље“ у Непричави и укупно, модерним аутопутем само 76 километара до Београда“, рекао је градоначелник нагласивши да је то у овом тренутку приоритет града Ваљева.
 
„Осим израдње овог моста, ЈП „Путеви Србије“ ће финансирати и идејни пројекат изградње саобраћајнице која ће повезати Ваљево са „петљом“ у Непричави, а која ће бити веза са будућим Коридором 11, као и санацију два клизишта у износу од око 30-40 милиона динара“, рекао је овом приликом Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“ и додао да ће ово јавно предузеће у 2011.-тој  години финансирати идејни пројекат саобраћајнице која ће бити веза са аутопутем, изградњу моста и санацију два клизишта, али и поједине путеве, по приоритетима града Ваљева.  

Leave a Comment