Изложба фотографија из словачког Приевидза

Почетак » Изложба фотографија из словачког Приевидза » Вести » Изложба фотографија из словачког Приевидза

Ваљевци који буду видели изложбу фотографија средњошколаца из пријатељског словачког града Приевидза у Малој галерији на Кеју Првог устанка (преко пута ресторана „Интермецо“), увидеће невероватну сличност у архитектури и урбанизму две доскора социјалистичке државе, у облачењу, понашању и држању људи… О мотивима на фотографијама довољно говори назив изложбе „Природа и домовина и град и људи у њему“.  Изложба је настала захваљујући већ започетој сарадњи између ваљевских и тамошњих младих фотографа, тако да ће следеће године млади Ваљевци излагати у Приевидзу.

Градоначелница Приевидза Катарина Махачкова и градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић изразили су задовољство због наставка пријатељства и културне размене између два града. Сличност градова, људи и навика истакао је управо градоначелник Јаковљевић, наводећи примере досадашње сарадње у области културе и спорта.

– Преко фотографија желимо да вам приближимо живот у нашем граду, са његовим радостима и проблемима. У нашем граду живи пуно младих људи који су одлични ствараоци и поносна сам на њих. Биће нам задовољство да ваши млади људи на сличан начин представе нашим грађанима живот у Ваљеву – рекла је градоначелница Приевидза Катарина Махачкова.

Leave a Comment