Изложба „Савремени интернационални акварел“

Почетак » Изложба „Савремени интернационални акварел“ » Актуелно » Изложба „Савремени интернационални акварел“

У среду 26. октобра у 19 часова, у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ у Ваљеву, биће отворена изложба под називом „Савремени интернационални акварел“. Како и сам наслов поставке најављује, љубитељи уметности имаће прилику да виде групну изложбу 71 истакнутог светског уметника из 48 земаља са шест континената, који нам на један својствен уметнички начин представљају 86 радова рађених техником акварела.

Ови уметници су на својим делима показали изванредно познавање ликовне дисциплине „акварела“. Гледајући представљене радове долази се до закључка да се ови аутори врло озбиљно баве акварелом, који захтева нарочиту вештину, ликовност, време и свакако познавање технике да би резултат био на овако високом нивоу, на коме су радови које ће публика моћи да види на овој изложби.

Интернационални уметнички студиоРадован Трнавац Мићазахваљује се господину Пеђи Аћимовићу, директору ГалеријиАиз Београда, на помоћи приликом организовања и реализације ове изложбе. Господин Аћимовић је дуги низ година главни организатор врло успешног Интернационалног бијенала акварела, а након сјајног, тек завршеног Четвртог, у току су припреме Петог бијенала.

Изложба ће бити отворена до 26. новембра  2016. године!