Изложба венецуеланског уметника

Почетак » Изложба венецуеланског уметника » Актуелно » Изложба венецуеланског уметника

У уторак 9. августа у 20 часова, у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ биће отворена изложба под називом „Венецуела на платнима Валтера Де Леона“, у оквиру традиционалне културно-забавне, градске, националне и интернационалне манифестације „Тешњарске вечери“, која ове године слави свој јубиларни 30. рођендан.

Како и сам наслов поставке најављује, љубитељи уметности имаће прилику да виде самосталну изложбу Валтера Де Леона (Wалтер Де Леóн), истакнутог венецуеланског уметника, који нам на један својствен сликарски начин доноси очаравајуће пејзаже Венецуеле и приближава природне лепоте ове дивне јужноамеричке државе.

Користећи технику уље на платну, Валтер Де Леон нам јасно поручује да је фигуративно сликарство његова пасија, као што је несумњива и његова опчињеност природним лепотама карипске државе Венецуеле, која одише контрастима у сваком погледу. На 22 уметничка дела, углавном средњег формата, може се препознати раскош венецуеланске природе, али и осетити моћна снага тропских пејзажа.

Свечано отварање изложбе увеличаће својим присуством представници Амбасаде    Боливарске Републике Венецуеле у Београду који су помогли приликом организовања и реализације ове изложбе у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“.

Изложба ће бити отворена до 9. септембра 2016. године!