Изложени предлози за симболе Ваљева

Почетак » Изложени предлози за симболе Ваљева » Вести » Изложени предлози за симболе Ваљева
У оквиру кампање за избор симбола Ваљева, у Градском услужном центру постављен је банер са десет предлога за избор грба и заставе града и леци са одштампаним предлозима. Грађани могу погледати свих десет предлога и на самом летку заокружити број предлога за који сматрају да треба да постане симбол града, као и да оставе коментар. Попуњен летак могу убацити у кутију, која се налази испод банера, у приземљу зграде Скупштине града.
 
У Спортском рекреативном центру у Петници, јуче је такође постављен банер, леци и кутија за гласање. С обзиром на то да су базени у Петници, ове сезоне центар бројних збивања из културе и спорта, на њима се окупља велики број углавном млађих суграђана. То је био повод да се на овом месту и они анимирају да искажу своје мишљење у вези будућих симбола нашег града. И за време Тешњарских вечери, које традиционално окупљају велики број посетилаца свих генерација, у старој чаршији ће грађани моћи да погледају предлоге и гласају.
Све ове активности се спроводе, како би што више грађана Ваљева изразило своје мишљење, на основу кога ће чланови Градског већа, уважавајући мишљење грађана, изабрати једно решење. То решење ће се наћи пред одборницима Скупштине града, на једној од првих седница на јесен. Уколико одборници прихвате предлог Градског већа, Ваљево ће коначно добити своје симболе.
 
Пет аутора се одазвало на позивни конкурс Комисије за унапређење корпоративног идентитета града Ваљева, који је трајао од 27. марта до 15. маја 2010. године. На позивни конкурс, 10 предлога доставили су Ђорђе Станојевић из Београда и Ваљевци Драган Васиљевић, Катарина Маринковић, Миодраг Ћировић и Слободан Секулић. Одлуку о изради симбола у децембру прошле године донела је Скупштина града.
 
Предлози су већ дуже време доступни грађанима на увид, на званичном сајту града Ваљева www.valjevo.rs где је до сада гласао 731 посетилац, а коментарисало око 100 посетилца градског сајта. На градском сајту, испод сваког предлога је постављено и образложење самих аутора, о значењу њихових решења.
 

Leave a Comment