Израда Локалног енергетског плана

Почетак » Израда Локалног енергетског плана » Вести » Израда Локалног енергетског плана
Град Ваљево приступио је изради Локалног енергетског плана. Носилац израде овог стратешког документа  је град Ваљево, уз финансијску подршку Европске Уније преко Сталне конференције градова и општина и уз подршку Министарства за државну управу, локалну самоуправу, људска и мањинска права. Реч је о имплементацији Програма подршке општинама ИПА 2007 под називом „Добра управа“.
 
За израду Локалног енергетског плана биће примењена најбоља пракса из земаља  Европске Уније, коју користе градови и општине чланице све-европске мреже „Пакт градоначелника“ („Covenant of Mayors“), која окупља преко 2000 локалних самоуправа.
 
Други састанак  радних група, коме су, осим чланова и координатора, присуствовали и експерти MSP IPA 2007 Piero Remitti и Aleksandar Macura одржан је у Ваљеву. На састанку је рађена SWOT анализа уз  одређивање приоритета из ове области из угла припреме секторског плана за енергетику.
 
Ово је само једна фаза израде документа који ће бити веома важан у квалитетном управљању у овој области уз примену метода које су показале добре резултате у земљама чланицама ЕУ.

Leave a Comment