ИЗВЕШТАЈ О БРОЈУ ПОЗИТИВНИХ COVID-19 ОД 13.АПРИЛА

Почетак » ИЗВЕШТАЈ О БРОЈУ ПОЗИТИВНИХ COVID-19 ОД 13.АПРИЛА » Актуелно » ИЗВЕШТАЈ О БРОЈУ ПОЗИТИВНИХ COVID-19 ОД 13.АПРИЛА

ИЗ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ВАЉЕВА

ЗБОГ ВАНРЕДНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ ОД COVID-19 ОБОЉЕЊА, У ГРАДУ ЈЕ ОД 07.07.2020. ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА И СПРОВОДЕ СЕ МЕРE КРИЗНОГ ШТАБА, ВЛАДЕ РС И ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ВАЉЕВА.

Слика 1. Број новооболелих лабораторијски поврђених по данима од 01.02. до 12.04.2021.године. После смањења дневног обољевања у фебруару, број новооболелих у марту и априлу почиње да расте, креће се од 24 до 71 (променљив уз висок број тестираних).

У ВАЉЕВУ ОД 09.01 – 07.04.2021. ВАКЦИНИСАНО :

 • ПРВОМ ДОЗОМ 16281 ОСОБА,
 • ДРУГОМ ДОЗОМ – КОМПЛЕТНО 13739 ОСОБА.
 • Бројни приказ 12.04.2021.
 • 242 – Вакцинисаних особа првом или другом дозом Sinopharm и Sputniк V,
 • 49 – лабораторијски потврђених новооболелих,
 • 3271 –на кућном лечењу и у болници,
 • 0 – умрло,
 • 0 – завршило кућну изолацију –излечено,
 • 355прегледa у COVID амбуланти  ДЗ,
 • 33прегледa у COVID амбуланти ОБ Ваљево,
 • 11 – пријема на хоспитализацију,
 • 102 – оболелa на хоспитализацији у COVID делу ОБ Ваљево,
 • 12 – на респиратору,
 • 11 – отпустa,
 • 143 тестирана ( 112-ДЗ,0– Болница и 31–ЗЗЈЗ Ваљево).
 • 2  запослених у здравственим установама  у кућном карантину.
 • 43 –запослених у здравственим установама у кућној изолацији-лечењу.

На територији Округа 12.04.2021. године у свим општинама и Ваљеву је 72 лабораторијски потврђена новооболела.У Осечини 0, у Љигу 1, у Лајковцу 6, у  Мионици 7 и у Убу 9  лабораторијски потврђених новооболелих.

УКУПАН БРОЈ ЛАБОРАТОРИЈСКИ ПОТВРЂЕНИХ ОБОЛЕЛИХ У ВАЉЕВУ  ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ ЈЕ 10317. УМРЛО 204 ОД  СВИХ УЗРОКА.

 • У првом таласу епидемије је оболело 199  и  умрло 19 оболелих.
 • У другом таласу епидемије од 06.2020. до 08.10. је оболело 995 и умрло 13 оболелих.
 • У трећем таласу од 08.10.2020. до данас је оболело 9120 особа, излечено 5725 и умрло 172 ( од свих узрока).
 • Предлог мера: ВАКЦИНАЦИЈА, дистанца, маска у затвореном и отвореном где се не одржава дистанца, хигијена и дезинфекција руку, инспекцијска контрола спровођења противепидемијских мера у објектима где се обавља угоститељска делатност, промет и пружају услуге неге и улепшавања лица и тела, фитнес клубовима итд.

Праћење епидемиолошке ситуације као и контроле спровођења мера се настављају у ПУ Милица Ножица и школама.

На снази НАРЕДБА о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести COVID-19„Службени гласник РС“, број 33 од 4. априла 2021, 36 од 9. априла 2021.

Naredba nova,radno vreme i prostor 09.04.21.

Бројни подаци ЗЗЈЗ у 13 часова , ДЗ и ОБ Ваљево у 21 час дана 12.04.2021.

РАДИ ЦЕНТАР ЗА КОВИД – 19 МЕРЕ на интернет адреси: inspektor.gov.rs

БУДИТЕ ОДГОВОРНИ И ЗДРАВИ!

Oболели су свих старосних група са различитих градских и сеоских подручја, ђаци, предшколци труднице, запослени (у промету, услугама, јавним службама, здравству, школама, обдаништима…), незапослени, пензионери и особе из кућног карантина, што указује на широку локалну трансмисију у радној и животној средини у затвореном и отвореном простору.

Инспекцијске контроле спровођења противепидемијских мера указују да се исте непотпуно спроводе у појединим објектима у којим се обавља угоститељска делатност и промет робе као и у јавним службама.

ПРЕДЛОГ МЕРА :

1.ВАКЦИНАЦИЈА

1.1. Вакцинација становништва у току – вакцинални пункт – ХОТЕЛ ГРАНД И ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ. Вакцинација се спроводи код особа узраста од 18 година старости, нарочито за медицинско особље и лица која су у блиском контакту са вирусом.

Примењују се две дозе вакцине у размаку од 2 до 4 недеље следећих вакцина: Pfizer-BioNTech, Sputniк V, Sinopharm и  AstraZeneca у размаку од 12 недеља.

2.ДА СВАКИ ПОЈЕДИНАЦ ПОВЕЋА ЛИЧНУ ОДГОВОРНОСТ и када је на кућном лечењу или кућном карантину , на радном месту, у затвореном и  отвореном, да не организују и не учествују на скуповима,прославама и другим окупљањима бројнијим од 5 учесника  и не борави дуже од 15 минута у објектима где нису обезбеђене неопходне мере превенције (дистанца, маска,дезинфекција…) како би заштитила себе и своје најближе и допринела да здравствени систем и други системи обезбеде сталну  функционалност;

ДА ЛИЦА КОЈА СЕ НАЛАЗЕ У КУЋНОМ КАРАНТИНУ поштују наложене мере решењем (ограничење слободе кретања,праћење здравственог стања;

ДА ПРЕДУЗЕТНИЦИ, ПРАВНА ЛИЦА И ДРУГИ ПОСЛОВНИ СУБЈЕКТИ  КАО И ЗАПОСЛЕНИ ДОСЛЕДНО спроводе све наложене и  предложене мере  у пословним просторијама;

Доследно спровођење свих превентивних мера у УСТАНОВАМА ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ШКОЛСКОГ ОБРАЗОВАЊА;

У ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ обавезно ношење заштитних маски, уз редовно проветравање и дезинфекцију возила;

Спровођење мера заштите У ВЕРСКИМ ОБЈЕКТИМА И ПРИЛИКОМ ВРШЕЊА ВЕРСКИХ ОБРЕДА;

Спровођење мера заштите у КОЗМЕТИЧКИМ, ФРИЗЕРСКИМ САЛОНИМА, САЛОНИМА ЛЕПОТЕ, ФИТНЕС ЦЕНТРИМА И ТЕРЕТАНАМА (МАСКЕ И РУКАВИЦЕ, ДИСТАНЦА И ДЕЗИНФЕКЦИЈА).

3.ПОЈАЧАТИ  КОРДИНИСАНИ ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР ГРАДСКИХ  И РЕПУБЛИЧКИХ ИНСПЕКЦИЈА,  ПО ПРЕДЛОГУ КОРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ИНСПЕКЦИЈЕ ВЛАДЕ РС, А ПО ПРОЦЕЊЕНОМ РИЗИКУ.

ЗАШТО ПРЕДЛОЖЕНО?

ПРЕСЕЦАЊЕМ  ПУТЕВА  ПРЕНОСА, ОТКРИВАЊЕМ И ИЗОЛАЦИЈОМ асимптоматских, пресимптоматских  носилаца вируса  и ЛЕЧЕЊЕМ оболелих се спречава даље ширење болести и зато треба:

 • ОДРЖАВАТИ  ДИСТАНЦУ,
 • НОСИТИ МАСКУ,
 • ПРАТИ РУКЕ И НЕ ДОДИРИВАТИ ЛИЦЕ,
 • ИЗБЕГАВАТИ  ГРУПЕ НАРОЧИТО У ЗАТВОРЕНОМ ,
 • ЈАВИТИ СЕ ОРДИНИРАЈУЋЕМ ЛЕКАРУ ОДМАХ ПО ПОЈАВИ ПРВИХ СИМПТОМА.
 • АКО  СЕ БОРАВИ  ДУЖЕ  У ЗАТВОРЕНОМ  ПРОСТОРУ  ДРЖАТИ ОТВОРЕНЕ ПРОЗОРЕ УКОЛИКО ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ ДОЗВОЉАВАЈУ  ИЛИ ЧЕШЋЕ ПРОВЕТРАВАЈТЕ, ПОВРЕМЕНО НАПРАВИТИ  ПРОМАЈУ,ПОВЕЋАЈТЕ ВЛАЖНОСТ  У ПРОСТОРИЈИ СА ГРЕЈАЊЕМ, ОВЛАЖИВАЧИМА,МОКРИМ КРПАМА НА РАДИЈАТОРИМА, КУВАЈТЕ ВОДУ  ИТД.

ПРИЛОЗИ :
Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ објавио је на свом сајту одговоре на најчешћа питања у вези са вакцинацијом против корона вируса.
1.Препоруке за вакцинацију против КОВИД-19 болести за особе са мултиплом склерозом
Ажурирано 01.02.2021. године
Нове вакцине против КОВИД-19 болести се сматрају безбедним за особе са мултиплом склерозом (МС), према недавно (јануара 2021) изнетим ставовима експерата Међународне федерације мултипле склерозе и Друштва мултипле склерозе Велике Британије.
На основу досадашњих искустава са другим вакцинама, не очекује се да ће КОВИД-19 вакцинација довести до релапса МС, бити опасна за особе са МС, укључујући и оне које се лече имуносупресивним лековима који модификују природни ток болести (енгл. дисеасе модифyинг тхерапy, ДМТ). Изузетак од овога би могле да буду само особе са МС и тешким алергијама.
Сходно томе, ниједна од вакцина које су доступне у нашој земљи (Pfizer-BioNTech, Sputniк V, Sinopharm) нису контраиндиковане за примену код особа са МС. Све ове вакцине безбедне су и за примену код особа које примају било коју ДМТ.

Републичка стручна комисија Министарства здравља Републике Србије,Проф. др Јелена Друловић, председник.

• 2.Шта је вакцинација?
Вакцинација је једноставна, безбедна и ефективна мера која спречава да се особа разболи уколико дође у контакт са изазивачем болести против које је вакцинисана. Вакцинацијом се ствара специфичан имунитет (заштита) против одређеног микроорганизма који узрокује заразну болест.
Изводи се уношењем у организам ослабљених или мртвих узрочника заразне болести, њихових делова, или синтетисаних молекула који су идентични са одређеним структурама самог микроорганизма (антигенима). Другим речима, циљ вакцинације је да се развије отпорност на болест, слична оној која се стиче након доласка у контакт са њеним узрочником односно након природне инфекције.
Вакцине се најчешће дају у виду ињекција, али неке од њих се могу дати на други начин, на пример вакцина против дечје парализе даје се орално (укапавањем у уста), а поједине вакцине против грипа се дају назално (у облику спреја).
• Зашто је вакцинација важна?
Вакцинација је безбедан и ефективан начин да се спречи болест и сачувају животи. Данас су доступне вакцине против више од 20 болести, као што су пнеумококна болест, дифтерија, тетанус, велики кашаљ, мале богиње, хепатитис Б, грип итд. Применом вакцина против ових заразних болести спашава се више од три милиона живота сваке године.
Када се вакцинишемо, не штитимо само себе већ и особе у својој непосредној околини, које из различитих разлога нису могле да приме вакцину.
• Шта вакцине садрже?
Сви састојци вакцине имају важну улогу у обезбеђивању безбедности и учинка вакцине. Основни састојак сваке вакцине је њена активна компонента (ослабљени микроорганизми или њихови делови) која нема способност да изазове болест, а има способност да стимулише организам да створи заштитна антитела односно имунитет.
Осим активног састојка неке вакцине садрже и друге супстанце као што су алуминијум, формалдехид, жива, антибиотици. То су материје које служе као конзерванси, стабилизатори и адјуванси. Конзерванси спречавају контаминацију вакцина бактеријама, што је од посебног значаја када су у питању вишедозна паковања вакцина.
Стабилизатори обезбеђују стабилност вакцина приликом чувања и транспорта, а адјуванси појачавају дејство антигена и омогућавају адекватан имунски одговор. Ове супстанце налазе се у вакцинама у минималним количинама. Сви састојци вакцине појединачно, као и сама вакцина, проверени су у смислу безбедности за њихову употребу.
• Шта су нежељени догађаји и нежељене реакције након вакцинације?
Нежељени догађај након вакцинације је догађај који се догодио након извршене вакцинације и не мора бити повезан са вакцином. Дакле, ради се о временској повезаности која не значи обавезно и узрочно-последичну везу између вакцине и догађаја, али захтева обавезно истраживање.
Истраживање се спроводи у циљу утврђивања да ли постоји повезаност између дате вакцине и појаве нежељеног догађаја. Уколико се утврди да та повезаност постоји, нежељени догађај се проглашава нежељеном реакцијом.
Резултати великог број студија су показали да се за већину нежељених догађаја (преко 90%) након истраживања утврди да нису повезани са применом вакцине.
• Како вакцинација штити појединца и заједницу?
Када се вакцинишемо против одређене заразне болести или ако прележимо одређену болест стичемо индивидуални имунитет који нас штити од те болести. Исто тако постоји и имунитет колектива (колективни имунитет), који се мери процентом особа које су имуне у једној популацији. Као што индивидуални имунитет штити особу да се не разболи, тако и колективни имунитет штити колектив од епидемија.
Особе које су отпорне представљају баријеру за даље ширење инфекције и тако штите и оне особе које из одређених разлога (трајних контраиндикација) не могу да се вакцинишу. Што је више људи вакцинисано, мања је могућност да узрочник прелази са једне на другу особу.
• Да ли је вакцинација безбедна?
Вакцинација је безбедна. Нежељени ефекти који се јављају након имунизације услед имунолошког одговора организма на вакцину су обично благи и краткотрајни, као што су бол на месту убода или повишена температура. Неки озбиљнији ефекти након имунизације су могући, али су изузетно ретки.
Свака регистрована вакцина је испитана кроз више фаза пре него што се одобри за употребу, а стално се прати њен ефекат и безбедност након почетка примене. Систем надзора над нежељеним догађајима након имунизације је створен и осмишљен на начин да се благовремено открије и испита сваки потенцијални ризик за здравље који може да буде повезан са вакцином.
Међутим, веома је важно знати да је ризик од болести против које се вакцина даје увек неупоредиво већи него ризик од нежељеног догађаја након вакцинације.
• Да ли је вакцина против болести КОВИД-19 безбедна?
Вакцине које су у рутинској употреби се примењују деценијама и милиони особа их примају сваке године. Као што је случај и са другим лековима, свака вакцина пролази ригорозно испитивање како би се осигурала њена безбедност пре него што почне да се примењује.
Такође сваки произвођач испуњава врло строге критеријуме добре произвођачке праксе (GMP – Good Manufacturing Practice ) који укључују системе контроле квалитета и безбедности у процесу производње, као и системе надзора над свим процесима.
Експериментална вакцина се најпре испитује на животињама да се утврди њена безбедност и могућност да спречи обољење. Затим се спроводе клиничка испитивања у три фазе:
• У првој фази се вакцина даје малом броју добровољаца са циљем да се утврди њена безбедност код људи, да се потврди њена способност да створи имунски одговор и да се одреди права доза.
• У другој фази се вакцина даје групи од неколико стотина добровољаца код којих се интензивно прате евентуални нежељени ефекти, затим способност стварања имунског одговора. У овој фази се такође прикупљају подаци о утицају на болест против које се вакцина даје, али обично ти подаци нису довољни да се стекне прави увид о ефекту вакцине. Учесници у овој фази имају исте карактеристике (као што су узраст и пол) као што ће имати особе којима ће вакцина бити намењена. У овој фази неки волонтери примају вакцину, а неки не (примају тзв. плацебо), што омогућава поређење ових група и закључивање о стварним ефектима вакцине.
• У трећој фази вакцина се даје хиљадама волонтера (обично се захтева најмање 30.000) од којих неки примају вакцину, а неки плацебо (као и у другој фази). Подаци из обе групе се упоређују како би се видело да ли је вакцина безбедна и ефективна против болести за коју је намењена.
Када резултати клиничких испитивања постану доступни, прописана је серија наредних корака, укључујући потврђивање њене ефективности, безбедности и могућности производње од стране надлежних институција пре него што се вакцина укључи у национални програм имунизације. У нашој земљи Агенција за лекове и медицинска средства (АЛИМС) спроводи овај последњи корак.
У Европској унији је то Европска агенција за лекове и медицинска средства (ЕМА), у Сједињеним Америчким Државама Агенција за храну и лекове (ФДА), у Руској федерацији Федерална служба за надзор у здравственој заштити (Roszdravnadzor), у Кини Национална управа за медицинске производе (НМПА).
Након почетка примене вакцине наставља се процес надзора како би се открили евентуални неочекивани нежељени ефекти и даље пратио учинак вакцине у рутинској употреби, односно утврдило на који начин се може постићи највећи заштитни ефекат.
• Ко и како контролише вакцине које су у употреби у Републици Србији?
Процес производње вакцина је веома сложен и осетљив поступак, који пролази кроз велики број тестова и анализа. Свака нова произведена серија вакцине пролази строге контроле квалитета, како од стране самог произвођача, тако и од стране независних националних лабораторија, пре примене.
Овакве строге контроле квалитета чине вакцине знатно безбеднијим у односу на све друге лекове. Од огромног броја супстанци које током живота уносимо у организам, вакцине су засигурно најпажљивије испитане и под најстрожијим надзором праћене.
У нашој земљи, Агенција за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС) врши регистрацију вакцина и у сарадњи са Министарством здравља издаје дозволе за стављање вакцина у промет. Осим тога, АЛИМС издаје и сертификате анализе сваке серије вакцине која је у промету, чиме гарантује њихову поузданост, безбедност и квалитет.
• Ко треба да прими вакцину против болести КОВИД-19, односно које су приоритетне групе за вакцинацију?
Циљне групе и приоритети се одређују на основу доступне количине вакцина и дефинисаних циљева које треба постићи имунизацијом. Најважнији циљеви су смањење учесталости оболевања и умирања група становништва у ризику, смањење учесталости тешких облика болести, ограничење ширења вируса у популацији, као и одржавање виталних функција друштва.
На националном нивоу постоји Стручни комитет за имунизацију чији су чланови угледни и независни стручњаци из различитих области медицине, који је дефинисао приоритетне групе за вакцинацију против КОВИД-19, са напоменом да ће се исте непрекидно разматрати и ревидирати сходно новим сазнањима о болести, епидемиолошкој ситуацији, карактеристикама вакцина и другим битним чињеницама за одлучивање.
У целом свету се воде непрекидне консултације на ову тему и спроводе бројна истраживања како би се на транспарентан, етички оправдан и научно заснован начин дефинисале циљне групе и приоритети.
• Да ли вакцина против КОВИД-19 има нежељене ефекте?
Као и свака друга вакцина и вакцина против КОВИД-19 може да доведе до очекиваних, благих нежељених ефеката, као што су локалне реакције на месту апликације (бол, црвенило, оток), главобоља, малаксалост, повишена телесна температура итд. Наведене реакције најчешће пролазе спонтано у року од неколико дана.
Према тренутно расположивим подацима, теже нежељене реакције су изузетно ретке. Ипак, процес вакцинације се непрекидно надзире ради праћења безбедности вакцина и откривања нежељених реакција, ма колико да су ретке.
• Колико дуго траје имунитет после вакцине против КОВИД-19?
У овом тренутку још увек није позната дужина трајања имунитета после вакцинације, као што није познато ни колико дуго траје имунитет након прележане инфекције изазване SARS-CoV-2 вирусом.
• Да ли треба радити додатна испитивања пре вакцинације?
Пре саме вакцинације лекар утврђује постојање контраиндикација, односно разлога због којих особа не сме да се вакцинише одређеном вакцином.
Осим тога, није потребно радити било каква друга испитивања, укључујући и лабораторијске анализе.
• Да ли вакцину против КОВИД-19 треба да приме особе које су биле инфициране SARS-CoV-2  вирусом, односно прележале КОВИД-19?
Особе које су биле инфициране SARS-CoV-2 вирусом, без обзира на то да ли су имале симптоме болести или не, могу да буду вакцинисане вакцином против КОВИД-19, с тим да је потребно да прође најмање четири недеље од инфекције, односно да особа буде здрава у моменту вакцинације.
• Да ли се вакцина прима само у једној или више доза?
Према тренутно доступним сазнањима све вакцине чија је примена почела у свету дају се у две дозе са одређеним размаком (три или четири недеље) у циљу постизања адекватне заштите. Да ли ће бити неопходна поновна вакцинација након одређеног временског периода и са колико доза за сада није познато.
• Након ког времена од вакцинације особа може да сматра да је заштићена од КОВИД-19?
На основу резултата клиничких испитивања, заштита се може очекивати по истеку одређеног времена (обично седам дана) од примљене друге дозе вакцине, иако извесна заштита настаје након примљене прве дозе вакцине. За интензитет и дужину трајања имунитета важна је комплетна вакцинација, односно да особа прими предвиђени број доза једне вакцине.
• Да ли је особа која је примила вакцину у обавези да носи маску?
Да, и они који приме вакцину треба да носе маску. Како није могуће да се истовремено вакцинише цело становништво, након почетка имунизације потребно је да се и даље сви придржавамо мера заштите као што су ношење маске, одржавање растојања, редовна хигијена руку, избегавање окупљања, проветравање просторија и слично.
• Колико дуго ће након започињања имунизације бити неопходна примена општих мера превенције (ношење маске, физичка дистанца, хигијена руку, избегавање окупљања…)?
Вакцинација неће зауставити епидемију одмах, односно неће одмах престати потреба за применом других мера заштите. Утицај вакцинације на ток епидемије зависиће од обухвата популације у ризику. Са повећањем броја вакцинисаних особа смањиће се и број оних који преносе инфекцију (било као оболели или као асимптоматски носиоци вируса), те ће се самим тим смањивати и ризик од заражавања.
За очекивати је да, уколико нам буду доступне довољне количине вакцине, након 3–6 месеци од почетка примене вакцине буде могуће постепено попуштање мера као што су ношење маске или забрана окупљања на отвореном простору, а касније и других мера попут одржавања физичке дистанце и ограничавања окупљања у затвореном простору.
• Да ли је вакцинацијом могуће зауставити епидемију болести КОВИД-19?
Ниједна вакцина нема стопроцентну ефективност, зато је важно да се што већи број људи заштити вакцином како би заједно са онима који су стекли природни имунитет након прележане болести КОВИД-19 начинили бедем који спречава да вирус стигне до осетљивих особа (колективни имунитет).
Ниво колективног имунитета потребан да би се нека болест успешно елиминисала или контролисала зависи од епидемиолошких карактеристика сваке појединачне инфекције. Према до сада уоченим епидемиолошким карактеристикама болести КОВИД-19, може се претпоставити да би колективни имунитет од око 80% био довољан за успешну контролу инфекције.
То не мора да значи да ће вирус и болест нестати, али се очекује смањење учесталости оболевања, евентуално спорадично јављање или сезонски карактер. Такође, значајан податак за процену тока епидемије у будућности је и трајање имунитета стеченог природним путем или након вакцинације, што је за сада још увек није познато.

Преузето са портала: www.batut.org.rs

 
ДАНИ БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ
ДАНИ СА НОВООБОЛЕЛИМ
Датум Преглед Преглед Пријем Брисеви Ново оболели Хоспит. Нису

излечени

Излечени Оболелих Умрли(СВИ УЗРОЦИ)
ДЗ ПУЦ у Болници у Болницу узети    
12.04. 33 11 143 49 102 3271 5725 9120 172
11.04. 268 26 9 92 35 99 3222 5725 9071 172
10.04. 299 22 8 157 33 93 3187 5725 9036 172
09.04. 311 25 12 204 61 94 3154 5725 9003 172
08.04. 323 27 13 203 43 93 3094 5725 8942 171
07.04. 317 18 11 150 61 95 3058 5721 8899 168
06.04. 307 26 8 215 54 97 3004 5716 8838 166
05.04. 329 29 13 168 67 97 2950 5716 8784 166
04.04. 297 16 5 119 44 101 5260 3339 8717 166
03.04. 285 23 5 149 44 101 6146 2409 8673 166
02.04. 344 34 12 149 58 94 6103 2408 8629 166
01.04. 335 18 6 146 61 96 6045 2408 8571 166
31.03. 355 31 12 154 51 103 5989 2405 8510 164
30.03. 361 17 8 198 71 101 5940 2404 8459 163
29.03. 288 29 10 209 39 110 5869 2404 8388 163
28.03. 228 11 4 84 49 107 5831 2403 8349 163
27.03. 303 32 10 133 46 106 5785 2401 8300 162
26.03. 350 29 8 132 51 95 5741 2401 8254 160
25.03. 325 25 8 197 50 103 5691 2400 8203 160
24.03. 332 17 6 190 53 99 5644 2398 8153 159
23.03. 336 22 11 197 67 102 5593 2397 8100 159
22.03. 347 21 10 202 38 102 5528 2396 8033 158
21.03. 258 25 7 `107 42 96 5491 2396 799 3 157
20.03. 273 13 8 140 49 88 5449 2396 7951 157
19.03. 344 19 6 105    29 83 5402 2394 7904 157
18.03. 255 19 4 134 46 89 5374 2393 7876 157
17.03. 332 17 6 116 31 90 5329 2393 7830 156
16.03. 275 14 7 158 52 93 5298 2393 7798 156
15.03. 284 11 5 171 51 97 5246 2393 7746 156
14.03. 234 24 15 126 45 113 5196 2393 7659 156
13.03. 279 26 12 152 40 102 5152 2393 7614 155
12.03. 325 9 5 174 43 99 5113 2393 7574 154
11.03. 287 18 9 171 40 94 5071 2393 7530 153
10-03. 285 24 7 193 38 86 5033 2393 7490 151
09.03. 338 23 13 142 45 82 4996 2393 7452 150
08.03. 301 25 7 125 28 75 4954 2392 7407 148
07.03. 204 18 9 102 38 72 4927 2392 7379 147
06.03. 200 27 15 114 39 72 4890 2392 7341 146
05.03. 273 25 6 160 40 65 4853 2392 7302 145
04.03. 284 24 6 199 36 61 4814 2392 7262 144
03.03. 278 12 3 171 42 58 4778 2392 7226 144
02.03. 283 34 8 184 41 57 4737 2391 7184 144
01.03. 250 13 5 171 38 50 4698 2390 7143 143
28.02. 199 17 7 96 24 58 4660 2390 7105 143
27.02. 238 5 1 133 39 52 4636 2390 7081 142
26.02. 246 22 4 159 33 55 4600 2390 7042 140
25.02. 269 18 9 158 22 61 4567 2390 7009 140
24.02. 241 23 7 136 29 80 4546 2390 6987 139
23.02. 236 11 1 144 19 75 4519 2387 6958 139
22.02. 229 14 6 124 19 85 4503 2385 6939 138
21.02. 177 10 6 85 25 83 4485 2385 6920 137
20.02. 202 11 2 127 31 78 4429 2385 6895 137
19.02 278 8 2 120 20 78 4419 2385 6864 137
18.02. 229 8 5 144 25 88 4410 2385 6844 137
17.02. 210 10 5 148 15 93 4387 2384 6819 136
16.02. 190 24 2 86 17 94 4377 2379 6804 136
15.02 178 14 5 68 26 96 4361 2379 6787 135
14.02. 170 17 4 55 12 89 4347 2379 6761 135
13.02. 135 8 4 75 19 85 4335 2379 6749 135
12.02. 207 15 6 106 24 86 4319 2376       6730 135
11.02. 215 51 5 133 13 85 4299 2373 6706 134
10.02. 239 52 5 140 23 81 4290 2369 6693 134
09.02 243 71 5 129 24 85 4271 2366 6670 133
08.02. 227 24 6 149 1 85 4254 2360 6666 132
07.02. 194 9 4 61 30 84 4255 2360 6665 130
06.02. 194 20 7 105 37 83 4224 2360 6635 130
05.02. 305 22 8 158 25 79 4188 2359 6598 130
04.02. 334 15 5 144 26 83 4169 2355 6573 128
03.02. 263 13 4 150 20 84 4148 2352 6547 126
02.02. 292 10 3 128 30 79 4130 2350 6527 126
01.02. 256 15 4 123 20 86 4106 2344 6497 126
31.01. 195 16 5 76 24 85 4089 2344 6477 126
30.01. 278 13 5 153 19 83 4068 2342 6453 125
29.01. 328 9 6 119 30 79 4055 2336 6434 125
28.01. 295 17 5 120 26 84 4027 2335 6404 124
27.01. 266 11 4 120 29 82 4005 2331 6378 124
26.01. 289 10 3 119 34 79 3979 2329 6349 124
25.01. 296 24 6 136 27 78 3874 2315 6315 123
24.01. 253 16 3 93 30 82 3874 2315 6288 122
23.01. 235 23 5 146 23 84 3905 2315 6258 121
22.01. 358 15 1 134 22 85 3891 2306 6235 121
21.01. 267 18 6 84 24 96 3874 2303 6213 119
20.01. 243 12 6 78 30 100 3855 2299 6189 118
19.01. 277 19 9 107 23 105 3405 2295 6159 117
18.01. 320 15 7 110 22 101 3826 2279 6136 114
17.01- 187 11 7 60 20 92 3812 2271 6114 114
16.01. 279 14 9 120 22 98 3794 2269 6094 114
15.01. 341 19 6 143 24 98 3823 2218       6072 114
14.01. 329 17 7 152 37 95 3813 2205 6048 113
13.01. 319 19 8 133 35 105 3788 2194 6041 112
12.01. 358 27 10 132 26 111 3757 2192 6006 110
11.01. 383 24 8 136 20 106 3747 2176 5980 110
10.01. 264 14 9 85 25 102 3729 2174 5960 110
09.01. 316 19 7 184 36 99 3706 2174 5935 108
08.01. 449 19 8 262 17 106 3701 2143 5899 108
07.01. 139 39 15 43 40 110 3699 2129 5882 107
06.01. 332 27 11 273 39 109 3661 2129 5842 105
05.01. 440 33 10 160 48 116 3650 2102 5803 104
04.01. 455 37 18 151 26 116 3607 2099 5755 102
03.01. 305 28 4 94 46 119 3587 2094 5729 101
02.01. 282 16 9 103 16 117 3541 2094 5683 101
01.01. 241 22 14 93 38 117 3882 1737 5667 101
31.12. 390 28 12 121 32 116 3856 1726 5629 100
30.12. 463 30 7 187 30 134 3837 1714 5597 98
29.12. 545 40 10 153 42 143 3818 1705 5567 96
28.12. 497 41 18 157 41 147 3792 1690 5525 95
27.12. 416 23 8 103 51 145 3756 1690 5484 90
26.12. 358 27 17 171 50 126 3726 1669 5433 90
25.12. 586 37 16 202 68 121 3702 1652 5383 81
24.12. 526 24 7 172 56 120 3648 1652 5315 79
23.12. 528 51 12 172 71 120 3559 1652 5259 78
22.12. 566 61 28 210 64 134 3553 1587 5188 75
21.12. 570 48 16 133 46 125 3515 1561 5124 75
20.12. 501 18 9 133 83 124 3515 1516 5078 74
19.12. 509 39 10 174 57 123 3445 1509 4995 68
18.12. 574 33 10 205 84 124 3388 1509 4938 68
17.12. 578 37 11 194 98 134 3328 1471 4834 64
16.12. 593 54 15 223 97 127 3250 1453 4756 62
15.12. 627 43 9 223 91 131 3180 1426 4659 62
14.12. 667 43 14 258 104 142 3092 1426 4568 59
13.12. 651 43 17 192 107 140 2991 1426 4464 56
12.12. 598 50 14 260 99 138 2889 1426 4357 51
11.12. 676 51 15 241 115 139 2809 1412 4258 48
10.12. 677 51 15 256 149 140 2702 1405 4143 47
09.12. 662 49 11 232 148 142 2575 1383 3994 47
08.12. 638 54 13 266 157 136 2292 1372 3845 43
07.12. 673 41 15 248 253 142 2292 1366 3688 41
06.12. 613 84 27 188 27 139 1969 1334 3435 38
05.12. 614 34 9 228 150 132 1949 1329 3408 38
04.12. 611 66 19 265 118 139 2025 1108 3258 34
03.12. 602 44 15 236 138 133 1940 1075 3140 34
02.12. 639 35 4 297 216 121 1823 1057 3002 29
01.12. 628 57 18 289 112 128 1635 1028 2786 29
30.11. 580 43 12 237 102 118 1556 1003 2674 28
29.11. 560 43 10 193 38 123 1460 1003 2572 26
28.11. 534 57 13 287 96 125 1428 996 2534 22
27.11. 602 39 15 248 111 115 1381 951 2438 22
26.11. 543 60 10 248 78 106 1390 833 2327 21
25.11. 577 38 12 289 104 103 1360 785 2249 19
24.11. 514 38 13 336 161 109 1384 658 2145 19
23.11. 544 32 8 256 51 110 1223 657 1984 19
22.11. 410 28 5 162 107 109 1201 641 1933 19
21.11. 460 44 10 220 81 103 1390 343 1826 19
20.11. 493 44 10 217 87 103 1332 322 1745 19
19.11. 550 36 14 249 120 107 1300 276 1658 15
18.11. 438 44 7 251 113 99 1217 252 1538 14
17.11. 450 55 9 240 81 105 1136 226 1425 13
16.11. 429 36 9 225 91 92 1066 215 1344 13
15.11. 393 28 4 125 74 90 981 200 1253 12
14.11. 373 23 12 205 104 93 926 181 1179 11
13.11. 410 30 8 228 56 88 852 162 1075 11
12.11. 390 29 7 213 80 84 806 152 1019 8
11.11. 286 26 7 121 58 79 756 119 939 8
10.11. 327 31 11 205 56 75 710 113 881 8
09.11. 300 12 5 166 64 70 663 108 825 7
08.11. 211 13 4 103 50 68 608 99 761 7
07.11. 260 12 8 171 67 62 573 85 711 5
06.11. 273 35 6 142 47 60 537 72 644 5
05.11. 257 44 9 157 54 55 497 65* 597 5
04.11. 265 25 7 124 64 47 451 61 543 3
03.11. 231 17 6 145 51 44 400 50 479 3
02.11. 261 17 8 163 30 31 356 41 433 1
01.11. 145 13 7 92 36 28 333 38 398 0
31.10. 193 16 3 118 34 26 300 37 362 0
30.10. 202 21 7 139 44 27 285 23 328 0
29.10. 192 18 2 109 31 19 251 23 284 0
28.10. 133 30 4 120 22 18 230 14 253 0
27.10. 185 22 3 99 39 14 212 14 231 0
26.10. 156 12 0 99 16 14 172 14 192 0
25.10. 117 6 0 69 10 15 158 12 176 0
24.10. 123 24 2 65 24 17 147 11 166 0
23.10. 112 13 0 63 13 16 129 10 142 0
22.10. 123 17 1 85 19 15 117 10 129 0
21.10. 114 8 2 57 16 13 101 9 110 0
20.10. 100 12 2 67 6 12 86 8 94 0
19.10. 99 6 1 66 7 11 82 7 88 0
18.10. 47 4 2 24 11 8 77 7 81 0
17.10. 83 8 1 59 18 8 68 6 70 0
16.10. 63 17 3 85 11 6 53 6 52 0
15.10. 77 14 2 49 8 4 44 5 41 0
14.10. 78 20 1 41 24 2 38 5 33 0
13.10. 58 4 0 50 1 1 16 5 9 0
12.10. 80 7 0 64 0 1 14 4 8 13
11.10. 34 5 0 0 0 2 14 4 8 13
10.10. 39 11 1 21 3 2 14 4 8 13
09.10. 52 13 0 48 2 1 11 3 5 13
08.10. 44 5 0 27 3 2 11 0 3 13
07.10. 33 2 0 32 0 2 9 974 998 13
06.10. 52 4 0 43 0 2 12 971 998 13
05.10. 47 3 0 52 0 2 12 971 998 13
04.10. 20 0 0 0 1 2 13 970 998 13
03. 10. 36 3 0 28 1 2 13 969 997 13
02.10. 48 11 1 38 1 2 13 969 995 13
01.10. 60 3 0 27 0 1 12 969 995 13**