ИЗВЕШТАЈ О БРОЈУ ПОЗИТИВНИХ COVID-19 ОД 5. ЈУЛА

Почетак » ИЗВЕШТАЈ О БРОЈУ ПОЗИТИВНИХ COVID-19 ОД 5. ЈУЛА » Актуелно » ИЗВЕШТАЈ О БРОЈУ ПОЗИТИВНИХ COVID-19 ОД 5. ЈУЛА

 

ИЗВЕШТАЈ  О БРОЈУ ЛИЦА СА ЛАБОРАТОРИЈСКИ  ПОТВРЂЕНОМ ИНФЕКЦИЈОМ COVID 19 , БРОЈУ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ И  ИСХОДУ ЛЕЧЕЊА,ПРЕДЛОЖЕНИМ МЕРАМА И ДРУГИМ АКТИВНОСТИМА   НА ДАН   05.07.2020 .

У Ваљеву  у последња 24 часа нема лабораторијски потврђених  новооболелих  лица(лабораторијски извештаји од 2. и 3.07.2020.нису стигли), на хоспитализацији у  OБ Ваљево 7 оболелих лица,  у кућној изолацији   98 оболелих лица(Табела 1.).

Због несигурне епидемиолошке ситуације изазване наглим повећањем броја новооболелих од вируса Ковид 19,koja je под  контролом ,по извештају ЗЗЈЗ и закључцима Штаба  потребно је  да здрави појединци, предузетници  и правна лица  доследно спроводе   мере и  закључке  Кризног штаба и Штаба за ванредне ситуације .

Лица из контакта са лабораторијски потврђеним  оболелим( у самоизолацији )да се понашају у складу са препорукама епидемиолога и налозима из решења санитарног инспектора ,а оболели у кућној изолацији  да поштују терапијске и дијагностичке поступке  ординирајућег лекара.

Штаб позива организаторе прослава да с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, поступе одговорно и одложе одржавање прослава. Уколико се одлуче за одржавање прослава ,од посебног је значаја да се и организатори и учесници прослава строго придржавају обавезних мера.

 

ПРИЛОЗИ:

ТАБЕЛА .1. ИЗВЕШТАЈ  О БРОЈУ ЛИЦА СА ЛАБОРАТОРИЈСКИ ПОТВРЂЕНОМ ИНФЕКЦИЈОМ COVID 19, БРОЈУ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ И  ИСХОДУ ЛЕЧЕЊА 05.07.2020.