ИЗВЕШТАЈ О КОНТРОЛИ СПРОВОЂЕЊА ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У ГРАДУ ВАЉЕВУ

Почетак » ИЗВЕШТАЈ О КОНТРОЛИ СПРОВОЂЕЊА ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У ГРАДУ ВАЉЕВУ » Актуелно » ИЗВЕШТАЈ О КОНТРОЛИ СПРОВОЂЕЊА ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У ГРАДУ ВАЉЕВУ

Инспекцијски  надзор пословних  субјеката на територији града Ваљева вршен је по налогу Штаба за ванредне ситуације града Ваљева од 03.07.2020. године.

Предмет инспекцијског надзора је била контрола спровођења превентивних предложених и наложених мера  у пословним објектима који обављају различите делатности.

Инспекцијским надзором  је утврђено:

Комунална инспекција Одељења за инспекцијске послове града Ваљева је вршила заједнички инспекцијски надзор са санитарном инспекцијом Министарства здравља углавном у угоститељским објектима 3 пута недељно у вечерњим сатима. Санитарна инспекција је вршила и свакодневну ванредну  контролу спровођења превентивних мера по налогу Министарства у објектима за промет хране, фризерским и козметичким салонима, предшколским установама, објектима брзих храна и др.

У инспекцијском надзору је утврђено да се у мањем броју пословних субјеката не спроводе све прописане мере доследно. Утврђени недостаци су се односили на неношење маски ( запослена лица и корисници услуга), недостатак дезинфекционих средстава и поштовање физичке дистанце  у угоститељским објектима.

У току вечери комунална инспекција је контролисала и радно време свих делатности на територији града Ваљева. Прекорачење истог није забележено.

Саобраћајна инспекција  Одељења за инспекцијске послове града Ваљева је вршила контролу примене  свих прописаних мера које се односе на такси возила, градски и приградски превоз путника. Инспекцијским контролама је утврђено да се предложене мере спроводе, као и да возачи имају и баријере које онемогућавају контакт између возача и путника.

Просветна инспекција Одељења за инспекцијске послове града Ваљева  је вршила  контролу спровођења мера у ПУ „Милица Ножица“ и утврдила да је број запослених и деце у објектима углавном следећи:

– „Звончић“ – 91 дете, 50 радника;

– „ИЈ Анђели чувари – Пинокио“ – 17 деце, 5 радника;

– „Хајди“ – 70 деце, 30 радника;

– „Колибри“ – 68 деце, 36 радника;

– „Пчелица“ – 44 деце, 34 радника;

– „М.Ступар“ – 14 деце, 23 радника;

– „Бранковина“ – 6 деце, 7 радника;

– „Ваљевска Каменица“ – 2 деце, 6 радника;

Укупно: 312 деце и 191 радник

 У Установи и свим објектима се свакодневно прати здравствено стање запослених и деце која долазе у обданиште и врши тријажа деце на улазу, бесконтактним топломером контролишу ТТ, деци и запосленима.Сви запослени спроводе и врше контролу спровођење прописаних мера.

За утврђене недостатке у инспекцијском надзору подносе се прекршајне пријаве.