Извештај Одсека за ванредне ситуације

Почетак » Извештај Одсека за ванредне ситуације » Вести » Извештај Одсека за ванредне ситуације
На основу информација приспелих од служби из Система заштите и спасавања на територији града Ваљева, Одсек за ванредне ситуације и послове одбране даје следећи извештај.
 
На свим магистралним и регионалним путевима, локалним и некатегорисаним путевима и улицама на територији града и насељеног места Дивчибаре има снега. Све саобраћајнице су проходне, али се саобраћај одвија отежано, уз обавезну употребу зимске опреме. Проблеми постоје на државном путу IB реда број 21, деоници кроз територију Града (Слатина-Подбукови), због непоштовања забране кретања теретних возила. Делови локалног пута Ставе-Дренајић и Мравињци-Таор су тешко проходни због насталих сметова. Дат је налог за ангажовање тешке механизације ради обезбеђења боље проходности и ових путних праваца. Предузеће Инграп омни доо, коме је поверено зимско одржавање саобраћајница на територији Града, повећало је капацитете путарских возила за чишћење снега са коловоза.
Снабдевање водом и топлотом са даљинског система грејања је редовно. Услуге осталих јавних предузећа се такође одвијају без проблема.
Нема позива грађана према Оперативном центру Одељења за ванредне ситуације и Служби за хитну медицинску интервенцију, који би се могли довести у везу са насталим временским условима.
Позивамо власнике станова и пословних простора да учествују у уклањању снега на прописан начин, на гомиле ближе коловозу.
Одсек за ванредне ситуације је у сталној вези са службама које чине Систем заштите и спасавања, и оне су спремне за додатно ангажовање, у случају погоршања ситуације.
 
 

Leave a Comment