Извештај са седнице Штаба за ванредне ситуације града Ваљева, одржане 14. маја 2019. године

Почетак » Извештај са седнице Штаба за ванредне ситуације града Ваљева, одржане 14. маја 2019. године » Актуелно » Извештај са седнице Штаба за ванредне ситуације града Ваљева, одржане 14. маја 2019. године

На седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева, која је одржана данас, саопштено је да је током претходна 24 часа у граду Ваљеву пало 39 литара падавина по квадратном метру (по извештају РХМЗ – мерне станице у Ваљеву). Посебно интензивне падавине су биле између 1.30 и 3.30 часова, у пределу слива реке Обнице, када је пало скоро 30 литара кише. Падавине су узроковале висок водостај Обнице и посебно је критично у делу око комплекса КП Завода, где се у кориту реке Обнице изводе радови.

Предузеће „Ерозија“ из Ваљева, задужено је за одбрану од поплава на водама 1. реда и оно контролише стање на наведеној деоници. Магистрални пут М4 је заштићен и није дошло ни до каквих оштећења. У кориту реке Колубаре, водостај је повишен, али нема опасности. На водама 2. реда нема посебних опасности од изливања, осим на реци Кривошији, у делу кроз село Попучке. Предузимају се одговарајуће мере заштите, да не би дошло до већег изливања.

Нове падавине очекују се током наредне ноћи. Градски Одсек за ванредне ситуације је у стању приправности и дежурства, од 7 сати ујутро, до 22 сата и грађани који су угрожени, могу се јавити на телефонe 221-088 и 224-728.

Током ноћи, дежура републички Одсек Центра за ванредне ситуације у Ваљеву, чији је број телефона 1985, на који се грађани такође могу јавити.