Извештаји јавних предузећа

Почетак » Извештаји јавних предузећа » Вести » Извештаји јавних предузећа

 

На данашњој седници Градског већа разматрани су извештаји о пословању јавних предузећа „Видрак“,  „Колубара“ и Дирекције за пољопривреду и робне резерве града Ваљева за 2009. годину. Директор ЈКП „Видрак“ Слободан Павловић нагласио је да је ово предузеће у 2009. години остварило добит од нешто више од 8 милиона динара и да је први пут у историји овог предузећа, из сопствених средстава уложено у инвестиције.
 
„Увођење нових услуга, као што је наплата паркирања у граду, показало се као оправдан и добар потез и прва искуства указују да је систем добро постављен и да се посао добро реализује“, рекао је Павловић.
 
Директор ЈП за коришћење водопривредног система „Ровни“ Љубоми Муцић је образлажући извештај о пословању, рекао да је 2009. година била успешна пословна година за ово предузеће. Од 875 милиона динара, за објекте на брани је утрошено 821 милиона, а за реконструкцију Постројења за прераду питке воде на Пећини остатак новца. Дирктор Муцић је рекао да су радови на телу бране завршени и да ће до краја априла почети радови на круни бране и саобраћајници, чиме ће се омогућити почетак пробног пуњења бране.
 
Заменик градоначелника Станко Терзић похвалио је рад ових предузећа и истакао да ова предузећа морају бити примери доброг пословања.
Директор Дирекције за пољопривреду робне резерве Предраг Ерић, подносећи извештај о пословању за прошлу годину, рекао је да је у прошкој години Дирекција придодала послове везане за пољопривреду, као и да је постала важан сервис информација из локалне самоуправе и надлежниог министарства за око 1000 пољопривредних газдинстава из ваљевских села.
 
Одлука о правима у социјалној заштити и социјалној сигурности грађана је измењена, како би се прилагодила новим услугама социјалне заштите које су заживеле у Ваљеву, а то су Дневни боравак деце и младих са сметњама у развоју у Попучкама и Клуб за сособе са инвалидитетом у Тешњару. Град Ваљево је за ове услуге издвојио 7,5 милиона динара и досадашња искуства указују да су и корисници услуга, али и пружаоци услуга Удружење „Наши снови“  и Удружење оболелих од церебралне парализе задовољни начином и нивоом услуга које се пружају у ова два објекта.
 
На данашњој седници Градског већа утврђен је и предлог решења о почетној висини закупнине за пословни простор, на којем право коришћења има град Ваљево. Ова одлука је заменила постојећу, која је важила од 2003. године и утврђене су почетне цене од 300 динара за 4. зону, до 750 динара за екстра А зону по квадратном метру.

Leave a Comment