Извештавање о ромској популацији

Почетак » Извештавање о ромској популацији » Вести » Извештавање о ромској популацији
У Београду је одржан семинар за новинаре о теми „Извештавање о ромској популацији“ у оквиру пројекта „ПР радионице за ромске невладине организације“ који финансира Фонд за отворено друштво и Фондација Института за отворено друшто. Семинар је организовао Медија центар Београд, а предавачи су били Осман Балић, координатор Лиге за декаду Рома, Јелка Јовановић, уредница недељника „Нови Магазин“ и Тамара Скроза, новинарка недељника „Време“.
 
Овом приликом Осман Балић и Јелка Јовановић говорили су о начину извештавања медија о ромској популацији, о изражавању расистичких ставова кроз новинарске текстове, као и о дескриминацији припадника ромске популације, док се Тамара Скроза осврнула на поштовање етичких кодекса приликом писања о овој тематици. Овом приликом оцењено је да би медији у Србији требало да извештавају о ромској популацији непристрасно негујући толеранцију и мултикултуралност.  
 
Семинару у Београду  присуствовали су Дарија Ранковић, главни и одговорни уредник Радио Патка и Бранко Вићентијевић, новинар агенције Бета, као и Маријана Јевтић из Одсека за информисање и протокол Градске управе Ваљево.

Leave a Comment