Извиђачки строј у Ваљеву

Почетак » Извиђачки строј у Ваљеву » Актуелно » Извиђачки строј у Ваљеву

Извиђачки строј 2017, у организацији Савеза извиђача Србије  одржан је данас у ваљевском Центру за културу, уз присуство бројних гостију из целе Србије.

Извиђачки строј је активност на којој се уручују звања најбољим извиђачким јединицама („Чета орлова“ и „Одред орлова“) и појединцима („Извиђач орао“). Звање „Одред орлова“, односно „Чета орлова“, представља највише звање које јединице Савеза извиђача Србије могу добити за изванредан рад у протеклој извиђачкој години.

Госте је поздравио градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић. Он је упутио честитке свима онима који су награђени.

„Обећавам да ћемо ми, као град, све учинити да идуће године помогнемо извиђачкој организацији у Ваљеву и унапред се радујем сарадњи“,  рекао је градоначелник Гвозденовић.

Старешина Савеза истраживача Србије Тања Јанковић је званично отворила Извиђачки строј.

„Захваљујем се свима присутнима, нарочито локалној самоуправи, која је подржала ову нашу активност. Овај скуп је значајан јер се окупио крем нашег извишачког савеза. Ту су одреди и појединци који су у протеклом периоду марљиво радили и заслужили признања. Наша мисија је да стварамо бољи свет, а то радимо на локалу и сви ви сте били активни у протеклом периоду“, рекла је Тања Јанковић.

Локална јединица, домаћин данашње активности је Одред извиђача „Илија Бирчанин“.

Поред свечане доделе звања, учесници су током дана имали прилику да се упознају са културом и знаменитостима Ваљева.