Извођење гађања у априлу

Почетак » Извођење гађања у априлу » Вести » Извођење гађања у априлу
 
Јединице Војске Србије ће у априлу изводити пешадијска гађања на полигону – стрелишта „Седлари“; у зони лево: седло Брдо ( кота 352 метра ) – М. Бобије и десно: брдо Руика ( кота 354 метра) – брдо Бобија ( кота 454 метара).
 
Потребно је да се један час пре почетка гађања у наведене дане евакуише становништво и стока из наведеног опасног подручја и забрани кретање до један час по завршетку гађања.
 
Гађање ће се изводити 16 дана у месецу априлу, а распоред гађања је следећи:
У времену од 07.00 до 23.00 часа пешадијско гађање ће се изводити 1. 2. 7. 8. 14. 16. 20. 21. 22. 23. 27. 28. 29. и 30. априла, док ће 6. априла бити изведено од 07.00 до 16.00 часова, а 15. априла од 07.00 до 24.00 часа.
 
У време извођења гађања забрањује се кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточних запрега, на деоници пута: Мале Бобије – Бобије -кота 430 ( раскрсница путева: Лелић-Стрмна Гора-Седлари).
 
За лица и стоку која се нађу у наведеном времену у опасном подручју неће се давати одштета.
 
Границе опасног подручја биће обележене великим црвеним барјацима, а на прилазним путевима биће постављени стражари чије се команде морају безусловно поштовати. Обезбеђење неће дозвољавати саобраћај на наведеној деоници пута. Почетак и завршетак гађања означаваће се сиреном и то са три дуга звучна сигнала. Завршетак гађања означиће се скидањем црвених барјака и повлачењем стражара.
 
Упозорава се становништво да је најстроже забрањено свако прикупљање и дирање нераспрснутих зрна и њихових делова, јер је то опасно по живот. При наиласку на таква зрна свако лице је дужно да о томе одмах обавести најближе органе полиције или најближу команду Војске Србије.
 
 

Leave a Comment