Извођење радова у Ужичкој улици

Почетак » Извођење радова у Ужичкој улици » Актуелно » Извођење радова у Ужичкој улици

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима данас је обишао радове који се изводе у Ужичкој улици.

„Ужичка улица је једна од главних саобраћајница у граду, која води и ка Дивчибарама и ка Ужицу овим путем преко Каоне и видите да се раде припремни радови за рехабилитацију асфалта у Ужичкој улици. Овде се ради тзв. виргенисање /уклањање старог асфалта и бетона/ у дужини од 750 метара и радиће се и расвета целом дужином улице, а већ идуће године ћемо радити тротоаре. ЈП „Путеви Србије“ су стекли велико поверење у ову градску владу јер све улице које су они радили, а пре свега Пантићеву, део Душанове улице били су у обавези да реконструишу коловоз а град је радио тротоаре и све то што смо имали као обавезу да урадимо, урадили смо коректно и у року, тако да је апсолутно стечено једно узајамно поверење у сарадњу градске владе и јавног предузећа Путеви Србије. Наглашавам да ћемо идуће године радити тротоаре са ивичњацима, тако да ће ова саобраћајница бљеснути у пуном сјају поготову када буде урађена и лед расвета целом дужином улице. Надам се да ће и грађани који живе у овом делу града бити задовољни. Ми смо у задње две године урадили преко 80 километара асфалтних путева што из својих, што из републичких средстава и не само овде у граду, већ смо доста радили и на селу. Предстоји нам опет асфалтирање сеоских путева и почињемо од Дупљаја. Мислим да се у задње две године доста радило, чини ми се као никад у задњих 20 година. Наглашавам да ће бити урађени тротоари идуће године и да ће улица бљеснути у пуном сјају“, истакао је градоначелник.

Градоначелник др Слободан Гвозденовић се осврнуо и на две градске улице и то Мирка Обрадовића и Вука Караџића и истако следеће:

„Кад је реч о Улици Мирка Обрадовића јуче су отворене понуде и изабран је извођач радова и очекујемо да врло брзо потпишемо уговор, а рок за извођење радова је 60 календарских дана. Један део средстава је одвојен ове године, а други део средстава ће бити издвојен у буџету за следећу годину. Та улица је изузетно значајна, значи ради се у пуном капацитету са свим инфраструктурним инсталацијама што подразумева водовод, канализацију, тротоаре, расвету и то је саобраћајница која ће изаћи на обилазницу која такође води ка Ужицу, али исто тако кружним током ће бити регулисан улаз у стару и нову Индустријску зону. Улица Мирка Обрадовића је била значајна за нас зато што је паралелна саобраћајница са главном саобраћајницом у граду, са Карађорђевом и дуплим тракама и сматрамо да ћемо отварањем ове улице у знатној мери смањити аерозагађење које је у Ваљеву било забележено као једно од алармантних у последњих чини ми се петнаестак година. С обзиром да се то аерозагађење највише и мери на дуплим тракама, што значи на углу Узун Миркове и Карађорђеве улице, мислим да ће се отварањем Улице Мирка Обрадовића смањити аерозагађење у центру града и наравно житељи и сви пословни субјекти који послују у тој улици и Улици Норвешких интернираца ће имати потпуно једну другу слику, а ставићемо у функцију и мост који је био предмет моје кампање док сам био опозициони одборник“.

„За Улицу Вука Караџића урађен је пројекат и имамо грађевинску дозволу. Предрачун радова износи око 170 милиона, али нисмо имали довољно својих средстава да би почели ове године да радимо ту улицу. У тој улици урађена је реконструкција водоводних инсталација целом дужином, али нисам задовољан како је Водовод урадио завршне радове. Верујем да су инсталације урађене како треба, али пошто има доста примедби од стране грађана, да асфалт тамо где је рађена инсталација потања, морамо размотрити и видети како да решимо тај проблем“, рекао је градоначелник Гвозденовић.