Јака економија и привреда је приоритет градске власти у Ваљеву

Почетак » Јака економија и привреда је приоритет градске власти у Ваљеву » Актуелно » Јака економија и привреда је приоритет градске власти у Ваљеву

У циљу сагледавања ситуације у привреди града Ваљева, могућности унапређења пословања пре свега ваљевских фирми, као и повећања броја запослених, руководство града Ваљева ће у наредном периоду организовати низ састанака са директорима и власницима на којима ће пре свега бити речи о конкретним мерама подршке које Град може да предузме.

Заменик градоначелника града Ваљева мр Драган Јеремић разговарао је данас са Радомиром Младеновићем, директором ваљевске веледрогерије „Vega“ д.о.о. и Милутином Каљевићем, директором логистике и развоја ове фирме, која се већ дуже од две деценије успешно бави продајом, складиштењем и дистрибуцијом лекова, дијететских суплемената, медицинских, козметичких и хигијенских средстава на целокупном тржишту Републике Србије. „Vega“ снабдева више од 1000 апотека, а овом пословном систему припада и ланац апотека „Вегафарма“. Из године у годину ова компанија повећава асортиман понуде производа и услуга, обим промета и број корисника. Упоредо са тим, улагали су и у проширење капацитета,  куповину пословног простора, набавку опреме и повећање броја запослених. Тренутно, „Vega“ запошљава 320 радника, међу којима је велики број високо образованих.

На данашњем састанку заменик градоначелника је истакао да је циљ градског руководства ангажовање свих капацитета како би Град учинио све и помогао ваљевским предузећима да унапреде пословање. „Отворићемо врата за наша предузећа у Ваљеву у циљу сагледавања ситуације, али и разматрања проблема са којима се суочавате како би решили у најкраћем року оно што је у ингеренцији Града. Спремни смо да помогнемо у решавању питања вашег простора који је у закупу. Компанија „Vega“ је једна од ретких која је после куповине фабрике у стечају, исту преуредила и ставила у функцију. На тај начин ће се и повећати број запослених. Локација бивше фабрике „Ферум“ се налази близу Индустријске зоне и зато је у интересу Града да се саобраћајнице среде и саобраћајна комуникација побољша. Град ће на тај начин помоћи свим привредницима који су на том простору, а нама је у интересу да проширимо Индустријску зону за додатних 20 хектара“, рекао је заменик Јеремић на данашњем састанку.

Директори „Vege“ овом приликом позитивно су оценили иницијативу градског руководства да организује састанке на којима ће бити речи о могућностима унапређења пословања домаћих фирми. Како је наглашено овом приликом, у заједничком интересу је да се сарадња подигне на виши ниво и интензивира у наредном периоду.