Јавна расправа о буџету

Почетак » Јавна расправа о буџету » Вести » Јавна расправа о буџету
 „Буџет не зависи од броја становника, већ од снаге привреде, а предлог буџета града Ваљева за 2011. годину износи 1.750.000.000 динара“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић у уводном излагању на јавној расправи о предлогу Одлуке о буџету града Ваљева за 2011. годину. „Након смањења трансфера новца из републичког буџета за 150 милиона динара на годишњем нивоу, у наредној години најављено је повећање овог трансфеа за око 25 одсто. Такође, у 2011. години очекујемо да ћемо приходовати од продаје или давања у закуп земљишта инвеститорима, а новина у буџету ће бити и приход од накнаде за паркирање“, оценио је градоначелник.
 
Приоритет буџета за наредну годину биће учешће града у новим пројектима, наставак и завршетак започетих инвестиција и као што су топлификација, индустријска зона, градска депонија, трансфер станица, хала спортова, изградња школе у Брђанима, регионална депонија, изградња обданишта, реконструкција Карађорђеве улице и друго. Осим инвестиционих улагања, значајна средства предвиђена су и за друштвене делатности: образовање, социјалну заштиту, бригу о деци…
 
На јавној расправи учествовали су представници удружења, медија, грађани. Учесници расправе предложили су између осталог да се више новца у буџету определи за медије, удружења, културно уметничка друштва, инфраструктуру и друго.
Иначе, расправа о буџету града представља наставак традиције учешћа грађана у раду локалне самоуправе и циљ је да се шира јавност информише о буџетском плану, најзначајнијим инвестицијама у наредној години и предложеним пројектима. 

Leave a Comment