Јавна расправа поводом Локалног акционог плана развоја културе града Ваљева за период од 2012. до 2016.

Почетак » Јавна расправа поводом Локалног акционог плана развоја културе града Ваљева за период од 2012. до 2016. » Вести » Јавна расправа поводом Локалног акционог плана развоја културе града Ваљева за период од 2012. до 2016.
Јавна расправа поводом Локалног акционог плана развоја културе града Ваљева за период од 2012. до 2016. године данас је одржана у Центру за културу Ваљева.  Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је рекао да су у протекле три године усвојена важна стратешка документа, чиме је омогућено да се важне области живота града развијају планирано, а не стихијски.
 
„Најпре је усвојен базични документ- Визија развоја града Ваљева до 2020. године. Потом смо почели изградњу појединачних докумената од којих је прва  Стратегија локалног економског развоја.  Развој културе је веома значајна област и неопходно је што пре усвојити стратешка документа, зато што то омогућава употребу средстава из различитих фондова. Због тога треба паметно да искористимо будући документ“, рекао је градоначелник.
 
Јавна расправа је, како је најавио Владимир Кривошејев, председник Савета за културу, замишљена као рад у шест радионица. Теме које су обрађиване су: Опште мере локалне културне политике, развој и неговање публике, савремено стваралаштво, културна баштина, културни туризам и фестивалска политика, цивилни сектор у култури. „На овај начин омогућено је веће учешће заинтересованих и конкретнији предлози“, објаснио је Кривошејев.
Активности на изради нацрта текста Стратегије урадио је Савет за културу Ваљева, у сарадњи са Заводом за проучавање културног развитка из Београда, на основу Стратешке анализе система културе града Ваљева, урађене 2010. године.
 

Leave a Comment