Јавна расвета од сутра радиће уобичајеним режимом

Почетак » Јавна расвета од сутра радиће уобичајеним режимом » Вести » Јавна расвета од сутра радиће уобичајеним режимом

 Одлуком Штаба за ванредне ситуације, јавна расвета од сутра у граду радиће уобичајеним режимом. На данашњој седници било је речи о изливању кишне канализације у Улици Јована Дучића у суботу. Након вишесатне интервенције радника ваљевског „Водовода“, сливници су очишћени и за сада је мрежа у могућности да прихвати воду која се слива услед отапања снега. На седници је констатовано да је на овој деоници потребно реконструисати мрежу и да је то једино трајно решење.

Због квара на обе пумпе на црпној станици водовода Прскавац, мештани који се снабдевају са ове мреже, неће имати воде наредних дана. ЈКП „Водовод“ наћиће алтернативно решење за прилаз овој црпној станици како би отклонили квар, а обзиром на то да је због високог водостаја Градца приступ онемогућен.
 
Иначе, Штаб је на данашњој седници констатовао да се чишћење свих речних корита не водама другог реда које су у ингеренцији Града, реализује планираном динамиком. Осим Перајице, Црнобаре и Кривошије, по плану данас почиње и чишћење корита реке Рабас, а укупно је предвиђено да буде очишћено више од шест километара речних корита, што ће спречити поплаве на потенцијално плавном подручју Града.
 
Штаб ће заседати поново у среду 29. фебруара. 
 

Leave a Comment