Једносмерни саобраћај у Пантићевој од улица Вука Караџића до Војводе Мишића

Почетак » Једносмерни саобраћај у Пантићевој од улица Вука Караџића до Војводе Мишића » Вести » Једносмерни саобраћај у Пантићевој од улица Вука Караџића до Војводе Мишића
Данас почињу радови на изградњи око 700 метара вреловода и изводиће се улицом Др Пантића од улица Вука Караџића до Војводе Мишића, у периоду од 16.09.2013. до 01.10.2013.године.
 
У овом периоду саобраћај Улицом Др Пантића одвијаће се једном саобраћајном траком и то само за кретање возила из смера улице Вука Караџића ка улици В.Мишића. Саобраћај у супротном смеру биће забрањен.
 
Вреловод ће се градити кроз Пантићеву улицу и кроз порту Цркве Покрова Пресвете Богородице, с циљем да се већ од ове грејне сезоне на градску „Топлану“ прикључе две велике котларнице у Карађорђевој улици, које су до сада радиле на угаљ и мазут, као и сви црквени објекти. На овај начин биће угашени велики загађивачи у центру града.
 
Радове на изградњи око 700 метара вреловода изводи фирма Штрабаг АД из Београда. Постављање вреловда ће потом бити настављено поред Катастра, према Хали спортова и до зграде Службе стоматологије, који ће бити прикључени на вреловодну мрежу. У плану је да се повеже преко Железничке улице и насеље „Пети пук“. Изградња се реализује као део програма КФВ4, којим је у 2013, 2014. и 2015. години планирано да се изгради вреловодна мрежа до Техничке школе. Укупна дужина планираних радова је 8,7 км, са изградњом 27 топловодних подстаница.

Leave a Comment