Јесен у знаку грађевинских радова

Почетак » Јесен у знаку грађевинских радова » Вести » Јесен у знаку грађевинских радова
Радови на реконструкцији дела Пантићеве улице од Нушићеве до Улице Вука Караџића почињу у понедељак. То је само део планираних инфраструктурних радова који су предвиђени да буду реализовани у наредном периоду у Ваљеву. Осим реконструкције Пантићеве улице и Градски трг биће уређен, као и Трг код „Лименке“, две улице Браничевска и Прошинова и четири локална пута у дужини од око пет километара. Укупна вредност свих планираних радова је око 80 милиона динара. Средства је обезбедило Министарство за инфраструктуру и енергетику Републике Србије.
 
Због рехабилитације Пантићеве улице, од понедељка ће деоница где се изводе радови бити затворена за саобраћај. Нови привремени режим саобраћаја, који ће бити регулисан одговарајућом сигнализацијом, а који се уводи од понедељка,  подразумеваће преусмеравање возила фазно у интервалима тако да у истом временском периоду не буду затворене раскрснице Пантићеве улице са Синђелићевом и Хајдук Вељковом.
 
„Очекују нас интензивни инфраструктурни радови у предстојећем периоду. Што се тиче Пантићеве улице, ту ћемо урадити комплетну реконструкцију коловоза, тротоара, нове ивичњаке и нову јавну расвету. Уз то, урадићемо и делове Улица Хајдук Вељкове и Синђелићеве, на деоницама од Карађорђеве до Пантићеве из средстава градског буџета у износу од седам милиона динара“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и додао да ће у току извођења радова, сви они који имају пословни простор у улуци која се реконструише, бити ослобођени плаћања таксе на фирмарину у периоду док трају радови.
 
 „Радове на Градском тргу смо оставили за крај, јер не зависе нарочито од временских услова. Ту смо планирали да очистимо мермерне плоче, да га „умијемо“, улепшамо, да урадимо комплетно нову ламперију и осветљење, да заменимо клупе. Очекујемо да ће крајем новембра и локали некадашњег „Бека“ бити у функцији. На Тргу код „Лименке“ урадићемо стазе од бехатон плоча, асфалтираћемо део до саме „Лименке“, а уз нове саднице зеленила, поставићемо и нови мобилијар. Уз све то, посебно место у овом простору заузеће једна нова градска фонтана која ће додатно употпунити овај амбијент“, рекао је градоначелник Јаковљевић и оценио да ће након свих ових интензивних радова који предстоје, градско језгро засијати новим сјајем, што се посебно односи на Градски трг који је годинама уназад био запостављен.
 
Планирано је да радови буду завршени за 60 календарских дана. Извођач радова је предузеће „Инграп-Омни“ д.о.о Београд.
 
Градоначелник је на данашњој конференцији за новинаре говорио и о радовима на топлификацији града. У Улицама Вука Караџића и Мишарској у току су радови на постављању топловодних цеви у дужини од око 400 метара. Инвестиција је вредна око 8,3 милиона динара, а изградњом овог дела топловода, биће обезбеђени већ у првој фази прикључци за око 10.000 метара квадратних стамбеног и пословног простора.   

Leave a Comment