Jесење сређивање градских улица

Почетак » Jесење сређивање градских улица » Вести » Jесење сређивање градских улица

Након сређивања центра града и реконструкције Карађорђеве улице, кренуло се на сређивање улица по ширем центру и месним заједницама града Ваљева.

Градоначелник Зоран Јаковљевић је у данашњем обраћању новинарима рекао да је одлично искоришћена ова грађевинска сезона, да се још увек користи, да још тога доста има да се уради на реконструкцији и изградњи нових улица, блоковског паркирања,уређивања унутрашњег простора у оквиру одређених насеља, а у току је и изградња паркинг места у Болничком блоку.
 
“Нисмо се само концентрисали на центар града, већ смо ишли и даље по плану и програму“, рекао је градоначелник.
 
Директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева  Милан Матић је изјавио да је према плану и програму изградње започело асфалтирање мањих улица. После месне заједнице Горић и Ново Насеље прешло се у месну заједницу Брђани.
 
„У Брђанима су ових дана завршене три улице и то Јаворска, Гочка и Пожаревачка. Укупна дужина ових асфалтираних улица је око 500 метара, а цена извођења ових радова је око 2.700.000 динара. По завршетку ове три улице, сређиваће се улице које се налазе на другом крају насеља Брђани. Након завршетка радова на замени водоводне и канализационе мреже, следи асфалтирање Борске улице. Започети паркинг иза “Лименке“ око пет солитера треба да буде завршен ових дана. У Темишварској улици замењена је цела ширина пута – скоро око 100 квадратних метара асфалтног застора, који је био доста лош и није имало сврхе више да се крпи. Велика интервенција је била у Петничкој и у Сувоборској, јер су већи елови тих улица захтавали комплетну реконструкцију. У Сувоборској улици, започетој још прошле године, такође је замењен комплетан асфалтни застор у ширини улице, испред Електродистрибуције. У плану је и реконструкција улице Владике Николаја у дужини од једног километра и то на делу „Петролове“  бензинске пумпе, код Предузећа за путеве и првог семафора према граду. Тендер за Пантићеву улицу је завршен, али пошто је један понуђач уложио жалбу, то сад зависи од одговора Комисије за заштиту права понуђача у Београду“, рекао је Милан Матић.
 
 
 
 

Leave a Comment