Још један корак ка модернијој Градској управи

Почетак » Још један корак ка модернијој Градској управи » Вести » Још један корак ка модернијој Градској управи
За реализацију два пројекта „Техничко опремање хола у згради Градске управе и умрежавање матичних књига на територији града“, Ваљево је добило пет милиона динара од Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу из Фонда од игара на срећу.
 
„Посао умрежавања матичне евиденције град Ваљево је започео још пре десетак година и тада смо били једна од првих локалних самоуправа које су започеле тај посао, тако да ми сада  имамо за насељено место Ваљево комплетну дигитализовану базу података коју већ користимо и сада смо међу првим ушли у централну базу података што знатно олакшава посао свим нашим суграђанима у поступку вађења матичне евиденције. Пројекат који сада реализујемо омогућиће нашим суграђанима који живе на сеоском подручју боље услуге и могућност остваривања свих оних права које имају и овде у згради Градске управе. То и јесте био наш циљ-подизање степена техничке опремљености месних канцеларија и уклањање административних препрека за грађане са сеоског подручја. Пројекат реконструкције улазног хола у зграду Градске управе, практично је наставак радова који смо започели са реконструкцијом Шалтер сале и сматрамо да ћемо на тај начин добити функционалнији простор излазећи у сусрет нашим грађанима“, рекла је на данашњој конференцији за новинаре Драгана Ђенић, начелница Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове.  
 
„Пројекат ће бити реализован захваљујући ангажовању људи из Градске управе Ваљево и мислимо да је веома значајан у области подизања нивоа капацитета и општег утиска о квалитетнијој Градској управи, јер грађани и када уђу у Градску управу имају другачији однос када је све репрезентативније, а наш циљ је да изађемо у сусрет грађанима Ваљева. У последњем конкурсу имали смо на располагању 100 милиона динара, поред града Ваљева још 50 локалних самоуправа је добило средства за пројекте, а Министарство се трудило да као и предходних година одржи ниво равноправности“,рекао је државни секретар Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Александар Радосављевић на данашњој конференцији за новинаре и овом приликом уручио решење заменику градоначелника Станку Терзићу.  
 
„Град Ваљево је показао висок степен организационе и логистичке спремности да испуни постављене критетијуме и захваљујући томе имамо могућност да реализујемо ове значајне пројекте“, оценио је овом приликом заменик градоначелника Станко Терзић.
 
Иначе, Ваљево је у протеклих шест година из  Фонда од игара на срећу средствима Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу у укупном износу од око 17 милиона динара, реализовало осам пројеката. 
 
 
 

Leave a Comment