„Jуниорски кошаркашки турнир 2019.“

Почетак » „Jуниорски кошаркашки турнир 2019.“ » Актуелно » „Jуниорски кошаркашки турнир 2019.“
20190319_11305120190319_11303320190319_112946

Овогодишњи, осми по реду „Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2019.“ одржава се  од 22- 24. марта у ваљевској Хали спортова у оквиру обележавања 20. марта – Дана града Ваљева а, угостиће младе играче, тренере, спортске раднике, али и многобројне љубитеље кошарке, речено је на данашњој конференцији за новинаре.

„Ово је осми Кошаркашки јуниорски турнир који ће се одржати од 22 – 24. марта у Хали спортова. Овај турнир је у последњих неколико година, на шта смо ми поносни, постао бренд града Ваљева кад је у питању кошарка. Ми се из године у годину трудимо да тај квалитет који је евидентан одржимо на нивоу свих претходних година али и да га побољшамо. Као и сваке године побринули смо се да и ове године имамо нову екипу, екипу која по први пут учествују на овом нашем турниру и то је екипа Локомотиве из Кубања Русије. Поред ове екипе на турниру учествује још седам екипа и то КК Партизан, КК Црвена звезда, КК Мега Бемакс из Србије, КК Цибона из Хрватске, КК Олимпија из Словеније, КК Будућност из Црне Горе и У 17 ХОПС екипа из Ваљева састављена од дечака из екипе Металца и Студента. Програм турнира почиње у петак 22. марта  у 13 часова. Захваљујемо се граду Ваљеву који је сваке године покровитељ овог турнира и бројним спонзорима и донаторима који помажу да овај турнир одржимо на овако високом нивоу. Ове године смо успели да направимо сарадњу са удружењем „Роди се на лепом месту“ и ми ћемо организовати прикупљање средстава за помоћ у опремању гинеколошко- акушерске службе Опште болнице Ваљево. И на крају позивам све суграђане Ваљева да посете овај турнир уз обећање да ће имати шта да виде“, рекао је Радомир Симић.

„ На турниру учествује осам екипа подељених у две групе (А и Б). Сва три дана одржавања турнира улаз је бесплатан. Захваљујем се граду Ваљеву и бројним спонзорима, јер само уз помоћ спонзора и великог броја волонтера који помажу, овај турнир успева да опстане на овако високом нивоу. Ове године имамо и нову екипу из Русије и надам се да ће уживати ових пар дана боравка у нашем граду. Позивам све професоре физичког васпитања из основних и средњих школа да доведу своје ученике да гледају кошарку. Сам турнир је замишљен као промоција спорта – кошарке и желимо да наша деца заволе овај спорт и да се определе за неки спорт. Поента је да што више деце школског узраста дође на овакве манифестације  и да се заинтересују за неки спорт“, истакао је председник Организационог одбора овог турнира Александар Блажић.