Јуниорски кошаркашки турнир у Ваљеву

Почетак » Јуниорски кошаркашки турнир у Ваљеву » Вести » Јуниорски кошаркашки турнир у Ваљеву
Јуниорски кошаркашки турнир, пети по реду, ове године одржаће се од 18. до 20. марта у ваљевској Хали спортова. На турниру ће учествовати екипе: Партизан (Србија), Кош (Босна и Херцеговина), Олимпија (Словенија), Мега Лекс (Србија), Игокеа (Босна и Херцеговина), MBA Prievidza (Словачка), Металац (Србија) и Спортска академија (Македонија).
 
„И ове године имамо прилику да угостимо квалитетне јуниорске кошаркашке екипе из више земаља. Овај турнир је од изузетног значаја за град Ваљево и драго ми је што смо подигли турнир на један виши ниво, а град Ваљево га са великим задовољством подржава. Град Ваљево је за све екипе обезбедио смештај и храну, а позивам све наше суграђане да посете овај турнир који се одржава и у оквиру обележавања Дана града 20. марта“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Александар Вујић Суботић, председник Организационог одбора турнира и начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове.
 
На турниру ће учествовати осам екипа које ће бити подељене у две групе. „Ове године смо успели да доведемо три нове екипе у односу на прошлу годину. Имамо две екипе из Босне и Херцеговине што је у знатној мери подигао квалитет турнира, јер је прошле године првак Европе у категорији кадета, годишта 1999. и 2000.-то, била  екипа Босне и Херцеговине“, рекао је Радомир Симић, секретар Спортског савеза Ваљева.
 
Осим града Ваљева који је финансирао смештај и исхрану учесника турнира, остале тошкове финансирали су донатори. 
 

Leave a Comment