Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2018

Почетак » Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2018 » Актуелно » Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2018

Овогодишњи, седми по реду „Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2018.“ играће се под називом U17 HOPES и слоганом Кошарка спаја, а угостиће осам екипа из четири државе: КК Партизан (Београд, Србија), КК Црвена звезда (Београд, Србија),  КК Бемакс (Београд, Србија), КК Металац (Ваљево, Србија), КК Цибона (Загреб, Хрватска), КК Сплит (Сплит, Хрватска), КК Будућност (Подгорица, Црнам Гора) и КК Игокеа (Александровац, БиХ).

„Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2018.“ се ове године одржава у склопу прославе Дана града Ваљева од петка до недеље , од 23 – 25. марта у Хали спортова уз учешће посебних екипа из четири земље. Покровитељ овог турнира је као и сваке године град Ваљево, који је из градског буџета за овај турнир издвојио 880 хиљада динара, речено је на данас одржаној конференцији за новинаре у градском здању.

О самом такмичењу и о учешћу екипа на турниру говорили су представници Организационог одбора Радомир Симић и Александар Блажић.

„Ово је седми Кошаркашки јуниорски турнир који ће се одржати од 23. до 25. марта у Хали спортова и већ је постао традиционалан. На њему је до сада учествовало 19 различитих екипа из 15 различитих градова и из осам различитих земаља. Ово је Турнир који је на основу неких статистика које раде признати међународни сајтови један од најбољих турнира за децу овог узраста у Европи. Као и сваке године побринули смо се да и ове године имамо две нове екипе, које по први пут учествују на овом нашем турниру и то екипа Будућности из Подгорице и екипа Цибоне из Загреба. Поред ове две екипе на турниру учествује КК Партизан који је четворостуки победник турнира, КК Црвена звезда  прошлогодишњи шампион нашег турнира, Мега Бемакс из Београда који је пре две године победио на нашем турниру и екипа из Сплита којој је ово шесто учешће на турниру. Поред њих имамо и екипу из БиХ а то је Игокеа која већ трећи пут учествује на нашем турниру. Програм турнира почиње у петак 23. марта  у 12 часова утакмицом између Мега Бемакса и Цибоне из Загреба,  затим играју Црвена звезда и Сплит, а након завршетка те утакмице имамо свечано отварање турнира, а након свечаног отварања играју екипа Партизана и домаће екипе од дечака који су састављени из екипе Металца и Студента.

Захваљујемо се граду Ваљеву који је сваке године покровитељ овог турнира и бројним спонзорима и донаторима који помажу да овај турнир одржимо на овако високом нивоу“, истакао је Радомир Симић. На крају свог обраћања Симић је позвао све грађанима Ваљева да посете овај турнир уз обећање да ће имати шта да виде.

„Програм почиње у петак 23. марта у 12 часова, а утакмице су  у 12, 14, 16 и 18 часова. Исти распоред утакмица је и у суботу у 12, 14, 16 и 18 часова. Од 16 часова је прво а од 18 часова је друго полуфинале. У недељу 25. марта програм почиње у 11 часова и игра се  утакмица за седмо место, у 13 часова утакмица за пето место, у 15 часова утакмица за треће место и у 17 часова је финале. После финала уследиће свечано отварање турнира и додела пехара и диплома најбољим учесницима. Позивам све грађане Ваљева да поведу своју децу од најмлађег узраста до тинејџера и да посете турнир , да се упознају са чарима кошарке, да сутра та деца почну да тренирају било који спорт. Ми волимо кошарку, преферирамо то, али нека се окушају у било ком спорту, да их одвојимо мало од телефона таблета и телевизора, нек дођу да се баве спортом, ето то је наша порука. Кошарка спаја али и помаже у развоју деце као и сви спортови, рекао је председник Организационог одбора турнира Александар Блажић.

Овај турнир, седми по реду који се одржава у граду на Колубар , угостиће младе играче, тренере, спортске раднике, али и многобројне љубитеље кошарке, међу којима су и велики зналци овог спорта.