Јуниорски турнир „Лука Станчић“ у Ваљеву окупља бивше и будуће најбоље кошаркаше Европе

Почетак » Јуниорски турнир „Лука Станчић“ у Ваљеву окупља бивше и будуће најбоље кошаркаше Европе » Вести » Јуниорски турнир „Лука Станчић“ у Ваљеву окупља бивше и будуће најбоље кошаркаше Европе
У Ваљеву ће се од 15. до 17. марта одриграти 2. „Меморијални кошаркашки турнир Лука Станчић“ за кошаркашке кадете, у част легендарног српског тренера.Учествоваће прошлогодишњи победник „Партизан“, финалиста „Сплит“, италијанске екипе „Ређо Емилија“ и „Виртус Рома“, љубљанска „Олимпија“, загребачка „Цедевита“, сарајевска „Босна“ и ваљевски „Металац“.
 
Наступиће младићи рођени 1996. и млађи, а екипе ће бити подељене у две групе. После утакмица по групама завршног дана следе мечеви за коначан пласман.
 
Покровитељи турнира су, као и прошле године, Град Ваљево и Кошаркашки савез Србије (КСС).
Поред екипа које учествују на турниру, гости Ваљева ће бити и представници словачког града Приевидза, чија ће кошаркашка јуниорска екипа одмерити снаге са осталим учесницима турнира у ревијалном делу програма.
 
Никола Радојичић, члан Градског већа и Организационог одбора турнира се захвалио свима који су на било који начин помогли у организацији овог догађаја. Он је позвао Ваљевце, али и госте да проведу леп кошаркашки викенд у граду на Колубари.
 
Наташа Станчић Ћук, ћерка тренера Луке Станчића, изразила је наду да ће турнир и идуће године бити добро организован, као и овај и да ће постати догађај који ће окупљати младе кошаркаше.
 
Извршни директор турнира Душан Селаковић је рекао да је осам играча 1957. годишта, које је Лука Станчић предвидо на јуниорском европском првенству у Шпанији 1976. године, потврдило  долазак у Ваљево, како би одали почаст свом тренеру. Очекује се да долазак потврди и селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић, који је на овом турниру 1976. године освојио и свој први трофеј.
 
Селаковић је најавио долазак великог броја перспективних играча, који су већ препознати у европским лигама као будуће наде европске кошарке. Најавио је и долазак легендарног италијанског репрезентативца Карлтона Мајерса, који долази са екипом „Ређо Емилија“, а поново ће доћи и Раша Несторовић из Љубљане.
 
Од пратећих манифестација планиран је наступ акробатске групе „Dark Kings“, на полувремену утакмице „Металац“- „Цедевита“, која се игра првог дана турнира, у петак 15. марта. Планирана је трибина у Ваљевској гимназији, у суботу 16. марта у 18.30 часова, посећена Луки Станчићу, уз присуство његових колега и саиграча свих генерација. 
 
Пријатељи турнира „Лука Станчић“ ове године су:

Leave a Comment