Јунска генерација војника положила заклетву

Почетак » Јунска генерација војника положила заклетву » Актуелно » Јунска генерација војника положила заклетву
_DSC0016_DSC0145_DSC0197_DSC0077_DSC0238_DSC0253_DSC0295_DSC0318_DSC0333_DSC0390_DSC0409_DSC0424_DSC04261

Громогласно „Ја свечано се заклињем својом чашћу…!“, орило се у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“, данас, 30. јуна 2017. године. Јунска генерација војника на добровољном служењу војног рока броји 201 члана, од којих су 40 младе и храбре девојке.

Нови командант Зоран Смиљанић отворио је војну свечаност и поздравио подофицире, војнике и све присутне у име Другог центра за обуку  уједно и гарнизона Ваљево.

Војну свечаност употпунио је својим говором начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

„Војници честитам вам на датој војничкој заклетви. Одавно нисам чуо да се са толико снаге изговарају речи заклетве, а та снага је одраз поноса који сви осећате. Обавезали сте се пред знамењем, заставом Републике Србије, да ћете бранити и чувати независност и територијални интегритет наше државе, нама једне и једине. Војничка заклетва у Србији заузима истакнуто место у систему вредности нашег народа.“

Поред многобројних чланова породица полагању заклетве присуствовали су и заменик команданта Команде за обуку, генерал Јелисије Радивојевић, начелник управе за логистику бригадни управник Жељко Нинковић, владика ваљевски Милутин, као и представници локалне власти. У име градоначелника Ваљева, др Слободана Гвозденовића, присуствовао је помоћник градоначелника Мирослав Пимић.

Упоредо са одржавањем свечаног полагања заклетве у простору ваљевске касарне, вршила се и селекција кандидата за професионалну војну службу.