Ка приступачнијем Ваљеву

Почетак » Ка приступачнијем Ваљеву » Вести » Ка приступачнијем Ваљеву
Град Ваљево је покренуо пробну страницу на званичној интернет презентацији која је посвећена информисању особа са инвалидитетом. На страници су основне информације које могу омогућити или олакшати мобилност особа са инвалидитетом или подржати приступ другим јавним сервисима.
 
Страница која налази на адреси www.valjevo.org.rs na meniju „Za građane“ ( https://www.valjevo.rs/?st=224) подељена је у четири секције: покретљивост и паркирање, услуге и права, образовање и запошљавање. Страница је настала као резултат рада Тима за израду локалног акционог плана за особе са инвалидитетом 2013-2017. у оквиру недавно окончаног програма “Развој инклузивних политика на локалном нивоу”. Програм је током ове године у Ваљеву реализовала америчка организација “Национални демократски институт” (НДИ) у сарадњи са удружењем “Форум младих са инвалидитетом” (ФМИ) из Београда.
 
На завршној конференцији овог програма која је 19. и 20. септембра одржана у Хотелу Ин у Београду, Ваљево је као пример добре праксе представило резултате досадашњих консултација и истраживања у оквиру израде локалног акционог плана за особе са инвалидитетом. У конкуренцији градова као што су Зрењанин, Крушевац, Краљево, Чачак, Зајечар, Шабац, Лесковац и Кикинда наш град је препознат као средина која укључује организације особа са инвалидитетом у планирање и реализацију активности и управа која практикује отвореност и стратешки приступ.
 
Презентацију достигнућа и изазова у области инклузије особа са инвалидитетом у Ваљеву првог дана конференције организовали су чланови тима: Зора Бојичић, начелница Одељења за друштвене делатности, Светлана Јанковић Бељански, секретар Друштва за церебралну парализу и Владимир Пантић, службеник Одељења за друштвене делатности. У другом делу конференције у оквиру разговора са представницима Министарства рада и социјалне политике учествовао је Радоица Рстић, помоћник градоначелника.
 

Leave a Comment