Кадети „Металца“ освојили пехар у Словачкој

Почетак » Кадети „Металца“ освојили пехар у Словачкој » Вести » Кадети „Металца“ освојили пехар у Словачкој
Кадети ваљевског кошаркашког клуба “Металац“ освојили су прво место на међународном турниру “Јозеф Кмет“ ДОДО куп који је одигран у Словачком граду Приевидзи. Они су у Словачкој боравили у оквиру наставка сарадње градова Ваљева и Приевидзe.
 
Кошаркаши су освојили прво место у конкуренцији осам екипа ( две екипе из Чешке, једна из Србије и пет екипа из Словачке). У саставу екипе су били: Јован Миловановић, Богдан Вујић, Игор Настић,Ђорђе Жеравчић, Александар Ђермановић, Јован Бељић, Никола Марић, Марко Радовановић, Милан Пешић, Милан Милићевић, Саша Јанковић, Душан Илић, Ђорђе Ашковић и тренер Војислав Кецојевић.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и члан Градског већа Александар Ранковић приредили су пријем за успешне ваљевске кошаркаше и честитали им на успеху.  Градоначелник им је упутио честитке за освојено прво место, истакавши да ће им град Ваљево и у будуће, као и овај пут, омогућити да посете различита места и да промовишу град Ваљево и кошарку – спорт који је најважнији у граду.
 
Александар Ранковић је између осталог рекао да су домаћини одушевљени младим Ваљевцима, игром и понашањем и већ говоре о даљој сарадњи у наредном периоду. Тако је у плану да се већ идуће године организује велики омладински кошаркашки турнир где ће покровитељ бити град Ваљево.Постојећа сарадња ће се наставити како у области спорта тако и у област уметности, културе и информисања.
Војислав Кецојевић тренер ваљевских кошаркаша истакао је да се у кошаркашком клубу “ Металац “ озбиљно ради са подмлатком, да је реч о дечацима који су изванредни спортисти а при том и одлични ђаци.
 
Млади Ваљевци осим наступа на турниру имали су и прилику да упознају град. Богдан, Јован, Марко, Милан и Саша су изразили захвалност граду Ваљеву што им је обезбедио одлазак у Словачку, захвалност на лепом пријему домаћину и на упућеним честиткама.  

Leave a Comment