Кампања за лепше и чистије Ваљево

Почетак » Кампања за лепше и чистије Ваљево » Вести » Кампања за лепше и чистије Ваљево
Град Ваљево ће током предстојећих летњих месеци максимално интензивирати кампању за лепши, чистији и уређенији град. Кампања ће бити реализована под слоганом „Желиш да живиш у оваквом граду?“, а циљ је да град буде комунално уређенији и да се подигне на знатно виши ниво брига свих нас о окружењу у коме живимо. Поводом почетка кампање, одржана је конференција за новинаре на којој су говорили Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, Ђорђе Милановић, директор ЈКП „Видрак“, Синиша Ђурић, начелник  Комуналне полиције и Саша Ивановић, начелник Одељења за инспекцијске послове. 
 
„Циљ ове акције је да пробамо да комунално уредимо наш град, да достигнемо неки ниво који је пожељан за град ове величине. Поред редовних незгода које се дешавају, везане за ломљење инвентара, уништавање фасада, објеката, а које имамо намеру да предупредимо, ова акција има за сврху да се грађани едукују о правилима понашања на јавним градским површинама. Тим поводом штампали смо флајере и постере који ће бити доступни грађанима. У припреми је и нова градска одлука о комуналном реду која ће објединити постојеће одлуке које се на жалост до сада нису примењивале. У јуну месецу ћемо превентивно деловати у складу са постојећим одлукама, а потом у јулу, августу у септембру ћемо примењивати прекршајне и мандатне казне које су прописане одлукама. Истовремено, Дирекција ће набавити нове клупе којим ћемо заменити старе и поломљене у граду, такође ћемо набавити нове канте да предупредимо ружне навике наших суграђана да отпад и папире бацају на улицу. На жалост, врло често се дешавало да нам постојеће канте бацају, а баш из тих разлога смо поставили оне велике бетонске које су тешке и које је тешко физички померити. Када поставимо нови инвентар, свако његово уништавање ће бити строго кажњавано. Убудуће ћемо настојати да се открију починиоци за ова дела и њихова имена ћемо објављивати. Наш циљ је да цео град буде покривен видео надзором како би могли превентивно да делујемо, не само репресивно. У свему овом треба нам помоћ медија“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Драган Јеремић, директор градске Дирекције.
 
Ђорђе Милановић, директор ЈКП „Видрак“ овом приликом је истакао да запослени у овом предузећу имају налог да од сада када уоче било какав проблем на терену, то пријаве надлежним органима града. „Организоваћемо током ове акције „зелени паук“ како би заштитили наше зелене површине које врло често несавесни возачи уништавају“, рекао је Милановић.  Саша Ивановић, начелник Одељења за инспекцијске послове и Синиша Ђурић, начелник Комуналне полиције истакли су овом приликом да ће у наредном периоду максимално интензивирати контролу на јавним градским површинама и да ће примењивати казнену политику.
 
Флајери који ће бити доступни грађанима садрже градску Одлуку о одржавању улица, путева и других јавних површина у граду Ваљеву, Одлуку о уређењу и одржавању паркова, зелених и рекреационих површина, Одлуку о јавним паркиралиштима и Одлуку о чистоћи у којима су, за прекршај,  прописане новчане казне за физичка лица у износу од 5000 до 75.000 динара.
 
 

Leave a Comment