Карађорђева улица отворена за саобраћај

Почетак » Карађорђева улица отворена за саобраћај » Вести » Карађорђева улица отворена за саобраћај
Реконструисани део Карађорђеве улице дужине 300 метара, од Улице Војводе Мишића до Душанове завршен је .Радови су коштали 29,8 милиона динара, а финансирани су из градског буџета.
 
У обраћању новинарима градоначелник Станко Терзић је истакао да је Карађорђева улица заиста сада модерна, европска саобраћајница, на коју сви можемо да будемо поносни. Истакао је да је реконструкција првог дела Карађорђеве улице у дужини од 750 метара је завршена 2011. године. Радови су тада финансирани преко НИП-а и из буџета града, а извођач је био „Инграп омни“. Остаје да се уради реконструкција преосталог дела Карађорђеве улице од Хајдук Вељкове до Узун Миркове како би се заокружила једна целина.
 
Градоначелник се захвалио суграђанима који живе у овом делу Карађорђеве улице и који су скоро два месеца имали проблеме да функционишу до својих станова и кућа, као и власницима кафића и бутика који су пословали у отежаним условима, али посао је био неизбежан, а сада је овај простор далеко квалитетнији тако да суграђани који живе и раде овде сада имају далеко квалитетније услове. Градоначелник се захвалио и извођачу радова за квалитетно урађен посао, а и Градској дирекцији која је овај посао успешно привела крају и била доследна.
По речима градоначелника Терзића остаје у наредном периоду да се види шта ће се даље радити, да ли је то наставак Карађорђеве улице или неке друге саобраћајнице.
 
„Уколико Држава буде испунила своје обећање и надокнадила граду Ваљеву 80 милиона динара колико је утрошено за санацију штета од прошлогодишњих мајских поплава, цела Карађорђева улица ће бити завршена ове године. Реконструкција овог дела Карађорђеве улице је један од ретких примера да и наша грађевинска предузећа могу да обаве радове квалитетно и у року. Још пуно посла има, треба да се среде све улице у граду, али то није могуће урадити одједном. Уколико би се градња наставила овим темпом и уколико буде новца, све централне градске улице биће саниране у року од годину дана“, рекао је директор ЈП .Дирекција за урбанизам грађевинско земљиште путеве и изградњу ваљева.
 
„Успели смо да завршимо све на време и да покажемо да смо озбиљна фирма са великим бројем запослених , потпуно опремљена потребном механизацијом са грађевинским инжењерима и техничарима који озбиљно обављају свој посао“ истакла је Снежана Томашевић технички директор предузећа „Компресор инг „, које је изводило ове радове.
 

Leave a Comment