Карађорђевићи донирали аутомобил за болницу

Почетак » Карађорђевићи донирали аутомобил за болницу » Актуелно » Карађорђевићи донирали аутомобил за болницу
Престолонаследник Александар и принцеза Катарина су посетили Општу болницу у Ваљеву, којој су донирали аутомобил. Средства за куповину Фиата 500Л обезбеђена су захваљујући хуманитарној организацији Лајфлајн Канада, која је под покровитељством Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине.
Краљевски пар је дочекао директор Опште болнице др Добривојe Грујичић и захвалио се на вредном поклону, који ће служити за превоз пацијената којима је потребна терапија. Госте су поздравили и заменик градоначелника Жарко Ковач и Његово преосвештенство епископ ваљевски г. Милутин.

Престолонаследник и принцеза су посетили одељење Онкологије и обишли радове на реновирању овог одељења, Центар за вантелесну оплодњу, као и одељење Педијатрије и малишане, који се тренутно налазе на овом одељењу, даривали играчкама и бар мало им улепшали дане које проводе у болници.
Престолонаследник Александар и принцеза Катарина су и у претходним годинама помагали Општој болници у Ваљеву, донирајући јој санитетско возило, инкубаторе, кревете и душеке, инвалидска колица, тако да је данашња испорука само наставак помоћи овој здравственој установи.
Њихова краљевска височанства престолонаследник Александар и принцеза Катарина, поводом православног празника Благовести, посетили су манастир Ћелије и традиционални народни сабор, у знак сећања на дугогодишњег настојатеља ове светиње, Светог Јустина Ћелијског, који је рођен на овај велики православни празник и на исти дан је преминуо.