Карађорева улица ће бити завршена до 15. августа

Почетак » Карађорева улица ће бити завршена до 15. августа » Вести » Карађорева улица ће бити завршена до 15. августа

Постоји много проблема на отвореним градилиштима у граду, а везани су за изградњу новог топловода, истакао је између осталог заменик градоначелника Драган Јеремић у разговору са новинарима. “Затворено је неколико улица у граду: Карађорђева-горњи део, Синђелићева део према Петом пуку, део улице Миливоја Радосављевића и улице око треће школе. Све је то мало створило нервозу и увећало ефекте што Карађорђева улица још није завршена и стављена у функцију. Али морамо знати да временски услови нису баш најповољнији за градњу и да је киша један од главних узрока зашто радови у Карађорђевој улици оволико дуго трају. Најбитније је да се сада искористи ово време у наредних десетак дана да се радови заврше и да Карађорђева добије своју употребну функцију“, рекао је заменик градоначелника Драган Јеремић.

Рок завршетка реконструкције Карађорђеве улице је до 15. августа, када ће бити пуштена у саобраћај рекао је вршилац дужности директора ЈП“Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева Зоран Трифуновић.

Део Карађорђеве улице од Хајдук Вељкове до Узун Миркове обухватио је реконструкцију пута и тротоара, јавну расвету, замену семафора и замену свих водоводних прикључака за потрошаче. Укупна вредност ових радова износи 41,3 милиона динара. Део Карађорђеве улице од Душанове до Радничке, који је преостао да се реконструише биће рађен наредне године речено је новинарима.

„По завршетку Карађорђеве улице биће изведени радови на раскрсници Улица  Војводе Мишића и Пантићеве, а након тога ће се радити Синђелићева улица, на потезу од Пантићеве до дуплих трака где се ставља нови слој асфалта и раде се тротоари и расвета. Синђелићева улица са дуплим тракама је била предмет ребаланса буџета и то ће бити завршено до краја године. Очекује се да до краја године буде изграђен и кружни ток на раскрсници улица Мирка Обрадовића и Хајдук Вељкове“, истакао је директор Трифуновић.